Viulisti Linda Lampenius kertoi maanantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, että hän on sairastanut koronan. Myös hänen 7-vuotias tytär sairasti taudin.

Lampenius asuu perheineen Ruotsissa ja maan koronalinja poikkeaa huomattavasti muista maista. Ruotsi on pitänyt koulut ja palvelut auki ja sen tartuntamäärät ovat olleet huomattavasti muita Pohjoismaita korkeammat. Maanantaina Ruotsissa oli ilmoitettu jo lähes 2 800 koronakuolemasta.

– Mulla on ollut korona ja 7-vuotiaalla tyttärelläkin on ollut korona. Täällä sanottiin, ettei lapsilla voi edes koronaa olla. Sitten mentiin sairaalaan ja hänellä oli korona, Lampenius kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Lampenius kertoo perheensä noudattaneen tarkasti koronarajoituksia ja maan koronalinja herättää hänessä huolta.

– Aika kauheata katsoa kyllä tätä kun näkee, että ihmiset laittaa kuvia ravintoloista ja miten ihmiset tuolla liikkuu. Ei ne kyllä täällä paljon pelkää.

Epäili tartuntaa jo maaliskuussa

Maaliskuussa Lampenius kertoi Vappu ja Marja Live -ohjelmassa epäilevänsä itsellään koronatartuntaa. Hän ei kuitenkaan päässyt testeihin eikä ollut siksi varma tartunnasta. Vaikka Lampenius kuuluu astman vuoksi riskiryhmään ja oireina oli muun muassa raju yskä, ei testeihin pääsy ollut mahdollista.

Hän kertoi tuolloin oireistaan myös tyttäriensä koululle, mutta Ruotsin linjauksen mukaan heidän oli silti mentävä kouluun.

– Vaikka mä kerroin rehtorille ja opettajille, että tämmöinen tapaus on täällä kotona, niin he vaan että ei. Jos lapset ei oo kipeinä, niin ne tulee kouluun, Lampenius kertoi maaliskuussa.

Lampenius osallistui Masked Singer Suomi -ohjelmaan ja paljastui viime lauantaina Kisuksi. Lue Kisu -hahmon paljastumisesta.

Lähde: Iltasanomat