Näyttelijä Ville Haapasalon, 48, työt ovat enimmäkseen Venäjällä, mutta koronan takia hän ei ole päässyt puoleen vuoteen työpaikalleen. Mies ei ole kuitenkaan jäänyt toimettomaksi, vaan keksi uuden bisnesidean.

Näyttelijä kertoo Iltasanomille alkaneensa valmistaa georgialaista perinneruokaa, hatšapuria, jossa on puolet leipää ja puolet juustoa. Haapasalo myi viime kesänä hatšapuria kesämökkipaikkakunnallaan Puumalassa ja suosio yllätti miehen täysin.

– Ajattelin myydä 5 000 leipää. 68:ssa päivässä myin 25 000 leipää, Haapasalo kertoo Iltasanomille.

Ennakkoon Haapasalo ei tiennyt alasta mitään ja opetteli leipurin roolin netistä.

– Yritin saada jotain leipomoa tekemään minulle leipiä, mutta kukaan ei suostunut. Perustin itse leipomon ja opettelin tekemään näitä leipiä. Toistaiseksi näyttelen leipuria.

Haapasalo kiertää eri puolilla Suomea paistamassa leipiä, jotka tuodaan myyntipaikkaan esipaistettuna. Apuna hänellä on 15 oikeaa leipuria. Vuodenvaihteessa heitä palkataan vielä lisää.

– Oikeat leipurit neuvovat minua. Tässä oppii koko ajan uutta. Kun on 25 vuotta vääntänyt samaa sorvia, niin kiva on kokeilla jotain muuta. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan, vaan mennään eteenpäin, Haapasalo sanoo.

Joulusesongin ajan Haapasalo myy hatsapuria Tuurin kyläkaupassa ja on varautunut 10 000:n leivän myyntiin.

– Minulla on maailman suurin hatšapurileipomo. Georgiassa hatšapurit tehdään pienissä kivijalkaleipomoissa. Ei niistä kukaan tee 5 000:tta leipää viikossa. Ajattelin, että maailman suurimpaan kyläkauppaan maailman suurin hatšapurileipoja lähtee tekemään leipiä, näyttelijä selittää.

Hatšapuri on melkoinen kaloripommi, mutta suomalaisille se näyttää maistuvan erinomaisesti.

– Onhan tämä ihan äärettömän terveellinen. Siinä on rasvaa ja kaikkea, Haapasalo nauraa.

Kuva: Wikipedia

Hatšapuri on Georgiassa kansallisruoka. Sen pääraaka-aineet ovat jauhot, juusto, voi, kananmuna, maito ja hiiva. Täytteeseen käytetään suolajuustoja, voita ja kananmunia.

Lue myös:

Esko Eerikäisen yllätysvisiitti Aira Samulinille sai hulvattoman käänteen – oven avasikin puolialaston mies!

Katso harvinaiset yhteiskuvat! Vappu Pimiä juhli suhteensa 10-vuotispäivää mysteerimiehensä kanssa: ”Päätettiin kokeilla, mitä tästä tulee”