Kirjailija, juontaja ja somevaikuttaja Jani Toivola toteutti hiljattain suuren unelmansa, kun hän pääsi edustamaan vähemmistöjä Vogue Scandinavia -lehdessä. Toivola kertoo asiasta omalla Instagram-tilillään.

Vogue on maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu lehti. Vogue Scandinavia kuuluu alkuperäisen Voguen kanssa samaan konserniin ja esittelee laajalle yleisölleen pohjoismaista kauneutta, muotia ja kulttuuria.

Toivolasta on napattu lehteen näyttävät kuvat, joiden yhteydessä hän pääsee jakamaan koskettavan tarinansa pohjoismaisille lukijoille. Mies on julkaissut Voguen ottamia kuvia omalla Instagram-tilillään.

– Mä sain viettää mielettömät kaksi päivää Voguen huikean tiimin kanssa ja lopputuloksena on laaja henkilökuva joka löytyy Vogue Scandinavian uusimmasta numerosta. Mulle tämä oli myös yhden tärkeän unelman toteutumisen hetki. Mä oon jo pitkään haaveillut että löytäisin tapoja osallistua myös kansainväliseen keskusteluun. Toivottavasti tämä on vasta kaiken alku, Toivola kirjoittaa julkaisunsa yhteydessä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Toivola kertoo artikkelin otsikon olevan “Body Politic” eli vapaasti suomennettuna “Kehon politiikkaa”.

– Se oli musta aika osuva, hän toteaa.

– Artikkeli käy läpi mun elämäntarinaa mustana homomiehenä ja isänä. Samalla se on toivottavasti myös peili laajempaan yhteiskuntaan ja maailmaan. Eri aikakausiin, arvoihin ja asenteisiin.

Erilaiset vastoinkäymiset ja haasteet ovat seuranneet Toivolaa lapsuudesta aina aikuisuuteen saakka. Silti hän on jatkanut päättäväisesti matkaansa ja toteuttanut ison liudan unelmiaan.

– Yksi tarina siitä että muutos on mahdollista. Että joku mikä tuntuu jossain kohtaa mahdottomalta voikin toisessa kohtaa nähdä päivänvalon. Että elämä on ihme ja toisaalta ehkä puhtaita ihmeitä ei edes ole olemassa. Että muutos ja vapaus ja uudet ovet vaatii aina ihmisiä ja tekoja. Uskallusta puhua ja katsoa kohti. Ja että kaikki mikä saa toteutua tässä hetkessä kantaa mukanaan historiaa niistä jotka raivasivat tietä ennen meitä, Toivola kuvailee tarinaansa.

Toivola on kerännyt valtavan määrän ylistystä Voguessa poseeraamisestaan.

– Vau! Upeeta Jani, hehkuttaa toimittaja Maria Veitola postauksen kommenttikentässä.

– Wow! kehuu näyttelijä Krista Kosonen.

Lue myös:

Tässä on Jani Toivolan pikkuveli – löysivät toisensa vasta aikuisiällä: ”Tää on neljäs kerta, kun me kohdataan”

Jani Toivola tapasi kadonneen veljensä – avautuu tunteita herättävästä vierailustaan: ”Johtolankana 30 vuotta vanha kirje”