Koko Suomi leipoo -sarjasta julkisuuteen alkujaan ponnahtanut Mailis Penttilä, 30, on koko Suomen kansan tuntema kokkikaunotar. Mailis on ahkera sosiaalisen median käyttäjä, ja hän jakaakin yli 35 000 Instagram-seuraajalleen säännöllisesti kuvia niin itsestään kuin leipomuksistaan.

Eilen 10. marraskuuta mediaan tuli tieto, että anonyymi viestintäpalvelu Jodel sulkee ”Julkkisjuorut”-kanavansa. Kanavalla on tyypillisesti jaettu ilkeäsävyisiä ja jopa valheellisia juoruja julkisuuden henkilöistä, ja osa viesteistä on johtanut tutkintapyyntöihin saakka.

Mailis kertoo nyt Instagramin tarinoissaan olevansa todella helpottunut ja onnellinen Jodelin juorukanavan sulkeutumisesta.

– Tää on sellanen asia, mitä mun kesti kauan sisäistää, että se on oikeesti tapahtunut. Se tekee mut erittäin onnelliseksi ja helpottuneeksi, Mailis kertoo ilahtuneena seuraajilleen.

Kuvakaappaus Instagram-tarinoista, @mailispenttila

– Mä oon ite jo pidemmän aikaa miettinyt, miten on mahdollista, että on olemassa tällainen alusta, jossa tapahtuu päivittäin todella räikeää kiusaamista, hän jatkaa.

Mailis ottaa myös kantaa siihen, kuinka kiusaajien tekemisiin puututaan harvemmin, ja kiusaamistapauksissa yleensä kiusatun on ryhdyttävä toimenpiteisiin – olipa kyseessä sitten some- tai vaikka koulukiusaaminen.

– Aina jos on ottanut puheeksi esimerkiksi somekiusaaminen, niin saa sen tyylisiä kommentteja, että ”jos et halua tulla kiusatuksi, niin poistu somesta”, hän toteaa.

– Harmi, että se tuntuu olevan se ainoa vaihtoehto aina, hän jatkaa ja toteaa, ettei kiusaajien tekemisiin tällaisissa tilanteissa puututa.

Hän paljastaa seuraajilleen joutuneensa myös itse Jodelissa tapahtuvan nettikiusaamisen kohteeksi.

– Vaikka niitä ei itse lukisi, niin tietää, että siellä jaetaan valheita. Mustakin melkein päivittäin, Mailis kertoo ja toteaa uutisen varmasti vaikuttavan myös omaan somen tekemiseen tulevaisuudessa.

Mailis on puhunut avoimesti kokemastaan nettikiusaamisesta myös aiemmin ja kannustanut ihmisiä miettimään omaa somekäyttäytymistään.

Myös fitness-kaunotar ja somevaikuttaja Sofia Belórf otti kantaa Jodelin tekemään muutokseen.

– Oonkin miettinyt kauanko toi sivusto voi jatkua tuollaisena. Ei näköjään kauaa, Sofia kirjoitti Inastagramin Stories-osioon.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen klikkaamalla tästä.

Lue myös:

Mailis Penttilä jakoi ainutlaatuisia kuvia luksuskodistaan: ”Arkkitehtifirma suunnitteli mittavan remontin”

Somevaikuttaja Mailis Penttilä nostaa esille tärkeän aiheen – puhuu terapiasta ja kokemastaan kiusaamisesta

Jestas, mikä tiimalasivartalo Mailis Penttilä – katso tyrmäävät kuvat!