Sosiaalisessa mediassa nousi tällä viikolla laaja kohu Oikeutta eläimille -järjestön salaa kuvaamista videoista, joissa koulutetaan suojelukoiria väkivaltaisin menetelmin Suomessa.

Järjestö julkaisi keskiviikkona somessa videopätkiä saksanpaimenkoirien harrastetoimintaan tarkoitetuilta koulutuskentiltä. Videoilla nähdään, kuinka koiria muun muassa lyödään päähän, potkitaan ja kuristetaan.

Videot ovat järkyttäneet suomalaisia suuresti ja aihetta on nostettu runsaasti mediassa. Myös monet julkisuudesta tutut henkilöt ovat korottaneet äänensä eläinrääkkäystä vastaan.

Yksi keskusteluun yhtyneistä julkkiksista on suosittu laulajatähti Anna Abreu. Hän julkaisi oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa lukuisia postauksia, joissa painottaa vahvasti sitä, että kuten ihmiset, myös koirat tarvitsevat rakkautta ja huolenpitoa.

Abreulla on itsellään lemmikkinä saksanpaimenkoira.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Kuvakaappaus Anna Abreun Instagramista
Kuvakaappaus Anna Abreun Instagramista

Lisäksi Abreu jakoi Stories-osiossaan yhden Oikeutta eläimille -järjestön videopostauksista painavien saatesanojen kera.

– Ei herkille, Abreu varoittaa julkaisunsa yhteydessä.

– Tämä ei ole harrastamista. Tämä on puhdasta väkivaltaa ja rääkkäämistä. Olen niin järkyttynyt, hän lataa.

Abreu kehottaa seuraajiaan allekirjoittamaan Oikeutta eläimille -järjestön laatiman vetoomuksen eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvakaappaus Anna Abreun Instagramista

Monet muutkin julkkikset ovat jakaneet vetoomusta eteenpäin ja kannustaneet ihmisiä kantamaan oman kortensa kekoon eläinväkivallan vastustamisen puolesta.

Esimerkiksi artisti Antti Tuisku ja näyttelijä Krista Kosonen ovat ottaneet aiheen esille niin ikään omilla Instagram-tileillään.

– Arvostaisin ihan hirveästi, että jos jaksaisitte käydä kirjoittamassa tuon seuraavan vetoomuksen, jonka laitan tähän seuraavaan postaukseen, Tuisku toteaa Stories-videollaan.

Kuvakaappaus Antti Tuiskun Instagramista

Lue myös:

IS: Ystävykset Antti Tuisku ja Erika Vikman tähtäävät musiikkimaailman huipulle: ”Mitä sitä nöyristelemään”

Iholla: Tuure Boeliukselta ankaraa kritiikkiä Päivi Räsäselle – panttasi pitkään somehitiksi muodostunutta yhteiskuvaa!

Seiska: Miss Suomi Viivi Altonen iski italialaismiehen – ”Ulkonäkö teki minuun vaikutuksen”