Hyvinvointiyrittäjinä työskentelevät Jutta Larm kertoo Instagram-tilillään, että häntä odottaa leikkaus joulukuun alussa. Hänelle tehdään tekonivelleikkaus.

– Molempiin lonkkiini laitetaan tekonivelet. Se jännittää hirveästi, koska siitä tulee pitkä, 2-3 kuukauden sairausloma. Menee pitkään, että pääsen kunnolla liikkumaan leikkauksen jälkeen. Sitä ennen aion treenata sikana, että reiteni on vahvat ja paranen nopeasti, Jutta Larm kertoo Instagramin Stories-osiossa.

Tekonivelleikkaus on yleinen hoitokeino esimerkiksi vaikean nivelrikon hoidossa. Tekonivelleikkausta käytetään hoitona, kun muut keinot, kuten lääkitys ja fysioterapeuttinen harjoittelu, eivät auta riittävästi särkyyn ja toiminnallisiin rajoituksiin.

Leikkauksen jälkeen työ- ja toimintakyky palautuvat pääosin kahdessa kuukaudessa, mutta lihasten toipuminen jatkuu vuoteen asti.

Lue myös:

Jutta Larmilta rehellinen avautuminen mielenterveydellisestä haasteestaan – saa tukea Juha-rakkaaltaan: ”Se on tosi kuormittavaa”

Seiska: Sara Sieppi ja Jutta Larm paljastivat vihdoin syyn verkkokauppansa sulkemiselle – sisustusliike ehti olla auki vain vuoden!