Tuoreessa Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelman jaksossa toimittaja Maria Veitolan luokse kylään saapuu yrittäjäpariskunta Jutta ja Juha Larm.

Jutta tuli aikoinaan suurelle yleisölle tunnetuksi menestyneenä fitness-tähtenä ja tv-kasvona. Nykyisin Jutta pyörittää hyvinvointiin ja matkailualaan liittyviä yrityksiä, joita hän markkinoi ahkerasti sosiaalisessa mediassa.

Ohjelmassa Jutta ja Maria keskustelevat hyvin avoimesti ikääntymisestä. Molemmat naiset täyttävät ensi vuonna viisikymmentä vuotta, joten kehon suuret muutokset ovat tulleet heille hiljattain tutuiksi.

– Ajattele, minä olen menossa nyt tänä vuonna jossain kohtaa lonkkaleikkaukseen! Minulle tehdään molempiin (lonkkiin) tekonivel, Jutta avautuu jaksossa.

Jutan mielestä on hämmentävää, että hän ja Maria lähentelevät jo viidenkympin ikää.

– Minun mielestäni me näytämme hirveän nuorilta, nainen naurahtaa.

– Minullakin kun tämä kroppa on aina ollut sellainen työväline ja sitten yhtäkkiä huomaankin, että lonkkia kolottaa, hän lisää päätään pudistaen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Kesken keskustelun Jutta herkistyy yllättäen ja murtuu kyyneliin. Maria tarttuu välittömästi Juttaa kädestä ja yrittää lohduttaa tätä.

– Ei mitään hätää, Jutta sopertaa kyyneleidensä lomasta.

Hän kertoo kokeneensa viime aikoina paljon haikeutta siitä, että monet läheiset ihmiset ympärillä alkavat nyt siirtymään ajasta ikuisuuteen. Puheeksi nousee myös tragedia, jonka Jutan perhe koki vain hetkeä ennen Vuoroin vieraissa -kuvauksia.

– Tiedätkö kun huomaat, kun sinun läheisiäsi lähtee… Juhan isä kuoli… tästä on nyt vajaa kaksi viikkoa, Jutta avautuu surullisena.

– Olimme suunnitelleet, että samalla reissulla kun tulemme tänne, niin me menemme katsomaan häntä hoivakotiin. Tavallaan kaiken piti olla hyvin. Ja sitten hän yhtäkkiä lähteekin siitä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Vaikea tilanne on saanut Jutan pohtimaan sitä, kuinka ”elämä on tässä ja nyt”. Hän on kuluneiden kuukausien aikana kamppaillut suurten valintojen kanssa.

– Hirveän isoja kysymyksiä minulla. Että mitä minä tässä elämässä oikeasti haluan, ja onko se se materia ja mammona, ja miltä minä näytän ja kaikki… Välillä minä mietin, että hitto minä muutan jonnekin hippisaaarelle asumaan ja olen siellä! Jutta pamauttaa.

– En minä oikein tiedä mitä minä… Minusta tuntuu, että olen tietyllä tavalla pelannut tämä elämän pelin loppuun. Että ne minun suuret unelmat, kaikki mitä minä olen halunnut, niin olen saavuttanut. Nyt vain haluaisin rauhaa ja balanssia, mutta toistaiseksi minä ehkä elän sellaisessa kultaisessa häkissä.

Maria kuuntelee Juttaa ymmärtäväisenä vieressä ja saa sanotuksi vain muutaman, mutta määräänsä tärkeämmän rohkaisevan sanan:

– Voi muru, minä olen pahoillani.

Kuva: MTV

Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelma nähtävissä MTV Katsomossa tiistaisin ja torstaisin.

Lue myös:

IS: Jutta Larmin Petteri-puoliso kuoli yllättäen – Larm muistelee traagista onnettomuutta: ”Keho ja mieli pettivät”

Jutta Larmin tytärpuoli todisti isänsä Petteri Jussilan hukkumista – avautuu tragediasta: ”Syvä haava sai parantua”