Hyvinvointivalmentaja Jutta Larm puhui tärkeästä aiheesta uusimman kuvansa yhteydessä.

Henkiseen hyvinvointiin panostaminen jää monilla helposti kakkoseksi fyysiseen hyvinvointiin panostamisen rinnalla.

Onneksi Jutta Larm päätti nostaa kissan pöydälle ja hänellä on selkeä viesti kaikille: jokaisen pitäisi nimittäin kehua ja rakastaa itseään enemmän!

– Kuvittele, että joudut viettämään kokonaisen vuorokauden ihmisen kanssa, joka tuomitsee sua, puhuu susta rumasti ja saa sut tuntemaan itsesi tosi huonoksi Eikös olisikin surullista? Onneksi sun ei tarvitse sellaista sietää ja tuollaisesta tilanteesta voi aina kävellä pois.

– Mutta jos tuo ihminen onkin pään sisällä oleva, oma ääni? Jutta Larm täsmentää dramaattisen aloituksen jälkeen.

Itseähän ei pääse pakoon ja elämme itsemme kanssa 24/7, joka käänteessä. Siksi olisikin parasta, jos pystyy olemaan oman itsensä paras ystävä

Hyvinvointivalmentajan mukaan itseä pitää kohdella niin kuin parasta ystävää.

Kohtele itseäsi kuin kohtelisit parasta ystävääsi: kunnioituksella, lempeydellä ja myötätunnolla. Puhu itsellesi yhtä kauniisti kuin puhuisit ystävälle, kannusta ja lohduta.

Ja jos positiivinen sisäinen puhe tuottaa vaikeuksia, yritä rauhoittua itsesi äärelle ja tehdä itsesi kanssa tuttavuutta. Uskon, että sieltä sisältä löytyy aivan ihana ihminen ja voit itsekin todeta: “Olen muuten aivan loistava tyyppi!” Olen tehnyt töitä oman itseni kanssa piiiiitkään ja teen edelleen – loppuun saakka. Mutta jos minä olen oppinut tämän taidon opit sinäkin! Ja miten ihanaa, että voi kehua itseään! Mulla on muuten aivan ihana ääni erityisesti silloin kun olen rauhallinen (se ei muuten tapahtu ilman tietoista päätöstä).

Jutta haastaa seuraajansa kehumaan itseään julkisesti.

Onko sulla pokkaa kehua itseäsi julkisesti? Kokeillaan – eli kehu itseäsi julkisesti tähän

Itsemyötätuntoa ja lempeyttä sun päivään, hyvinvointivalmentaja päättää kirjoituksensa.

Jutta on viettänyt aikaa Lapin erämaassa ilman sähköä ja juoksevaa vettä. Hänen mukaansa on ihanaa, kun päivän ainoana tehtävänä on kantaa vedet ja pitää kamina sekä takka lämpimänä.

Samaan aikaan hyvinvointivalmentaja kuitenkin kertoo ikävöivänsä lapsia ja kissoja.

– Lomailu Lapin erämökillä ilman sähköä ja juoksevaa vettä on paratiisi. Se tunne kun päivän ainoa työ on kantaa saunavedet lammesta ja pitää kaminassa lämmöt ja tulet takassa, Larm hehkuttaa.

– Mun sydämessä tuntuu niin suuri kaiho kun tuolta pitää lähteä. Samaan aikaan ikävöin kotona olevia lapsia, kissoja ja omaa kotia kun lähdönhetki koittaa. Tätä se hiljentyminen teettää.