Oopperalaulaja Karita Mattila, 61, on tunnettu rohkeista Twitter-kannanotoistaan milloin mihinkin aiheeseen politiikan ja muiden yhteiskunnallisten teemojen sisällä.

Viimeisimpänä Mattila on kertonut oman mielipiteensä liittyen Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätökseen kumota liittovaltiotason yleinen aborttioikeus. Tästä lähtien osavaltiot saavat päättää itsenäisesti aborttia koskevasta lainsäädännöstään.

Monien mielestä Yhdysvaltain tuore päätös on askel taaksepäin naisten oikeuksien toteutumisessa. Myöskään Mattila ei twiittinsä perusteella ole tyytyväinen päätökseen.

– Menin ulos. Nostin hameen helmat korviin, näytin naapurille persettä. (Republikaanien äänestäjä. Lieventävä asianhaara, anyone? Ja mulla oli tangat?) Kohta varmaan tulee häätö, Mattila kirjoittaa räikeässä julkaisussaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Mattilan voimakas kannanotto on kerännyt runsaasti huomiota Twitterissä. Monet naisen fanit ovat Mattilan kanssa samaa mieltä asiasta, mutta myös eriävien mielipiteiden edustajia löytyy julkaisun kommenttiosiosta.

Kommenteissa Mattila toteaa, ettei hän kadu tekoaan lainkaan.

– Aktivismi on tarpeen, kun tehdään ääliömäisiä päätöksiä. Jenkeissä naisten elämää vaikeutetaan nyt rankasti. Sitä sopiikin protestoida niin, että tuntuu. Sulle tyyli- ja rohkeuspisteet! eräs Tiina-nimellä kirjoittava somekäyttäjä toteaa.

– Kiitos Tiina! Lämmittää palautteesi. Hirveät pari päivää olleet täällä, raivolla ei ole rajoja. Nyt fokus resistanssiin ja taisteluun näitä taantumuksen ruumiillistumia vastaan, Mattila vastaa kehuihin.

Lue myös:

Karita Mattila avoimena Metropolille Twitter-käytöksestään – ”Seksuaalisuudesta puhuminen on minulle todella luonnollinen asia”

Karita Mattila, 61, julkaisi estottoman kuvauksen eroottisista unelmistaan: ”Rohkeaa aikuisen naisen fantasiaa”