Ex-taitoluistelija Kiira Korpi julkaisi hiljattain ensimmäisen runokirjansa Hyppää vaan! (Otava). Tänään tiistaina runokirjasta on julkaistu Helsingin Sanomissa Arttu Seppäsen kirjoittama kirja-arvostelu otsikolla ”Kiira Korven runokirja on surkea, ja sen julkaiseminen on suorastaan vastuutonta”.

Kriitikko tyrmää Kiiran kirjoittaman runokirjan täysin.

”Nämä niin kutsutut runot perustuvat ajatukseen, että kun sivulle lisää vähän sanoja, niin niistä tulee automaattisesti runoja”, kriitikko tylyttää.

”Kirja hukkaa kaikki runouden kielelliset mahdollisuudet. Teoksessa ei ole häivähdystäkään lyyrisyydestä. Naivismi ja pateettisuus voivat olla myös kielellisiä tehokeinoja, mutta eivät nekään seiso ilman runkoa, jotain syytä olla pystyssä”, kriitikko jatkaa.

Kriitikon mukaan teoksen julkaiseminen tuntuu suorastaan härskiltä, runoilijoita vähättelevältä ja vastuuttomalta.

”Jos näitä samoja runoja olisi tarjonnut tuntematon kirjoittaja, tuskin käsikirjoitusta olisi luettu kustantamossa edes loppuun. Lopulta kirjoittaja olisi julkaissut teoksen omakustanteena, jos sattuisi olemaan oikein sinnikäs”, arvostelija jatkaa.

Kiira Korpi ottaa nyt kantaa runokirjan saamaan kritiikkiin Instagram-tilillään. Hän kertoo lukeneensa sekä Helsingin Sanomien että Aamulehden arvostelut kirjastaan.

– Olen todella ylpeä omasta kirjastani, sen tunnelatauksesta, draaman kaaresta ja kauniista kuvista (Emmi Kytösen käsialaa) sekä ennen kaikkea siitä, miten se saamani palautteen perusteella koskettaa ja rohkaisee lukijoita, Kiira Korpi kirjoittaa päivityksessään.

– Runoja on maailmassa monenlaisia, ja joskus ei ole olennaista, luokitellaanko tekstit runoiksi, mietelauseiksi vai joksikin muuksi, Korpi jatkaa.

Kiira päättää päivityksensä iloiseen uutiseen. Hän paljastaa, että työn alla on jo uusi teos.