Kikan, eli Kirsi Sirénin läheinen ystävä Raija Pelli kertoo 1990-luvun tähtilaulajan elämästä sekä viimeisistä hetkistä kirjassaan Kikka – Mä haluun viihdyttää.

Kikka eli kiireistä elämää ja kuoli vuonna 2005 vain 41-vuotiaana.

Suosikkilaulaja koki monia loppuunpalamisia ja paini alkoholiongelman kanssa, johon hän haki apua lääkäriltä ja terapiasta, sekä hakeutui katkaisuhoitoon. Kikka raikastuikin ennen kuolemaansa ja suunnitteli kovaa vauhtia paluutaan lavalle.

Pelli kertoo, kuinka Kikka laihdutti päättäväisesti paluutaan varten, mutta kovan rääkkitreenin myötä nainen joutui sairauskierteeseen.

— Kirsin hengitys vinkui kuin astmakohtausta enteillen. Veriset yskökset saunan lattialla paljastivat, että hengityselimissä muhi jotain tavanomaista syysflunssaa pahempaa. Löylyttelimme ja yritimme rentouttaa reippaan lenkkimme rasitukset pois kropasta.

Löylyjen aikana tapahtui jotain todella dramaattista, kun Kikka lysähti penkille oksennusryöpyn ravistamana.

— Kirsin mielestä syytä huoleen ei ollut ja hän kyllä menisi lääkäriin, jos oireet pahenisivat eikä flunssa väistyisi.

Monien antibioottikuurien ja loputtomien lääkärireissujen jälkeen Kikka paini heittelevän terveytensä kanssa. Kikka ja Pelli olivat sopineet tapaamisesta 10. joulukuuta 2005, mutta viikkoa ennen tapaamista Pelli sai kuulla pysäyttävän uutisen.

Kikan tuolloin 9-vuotias tytär Sanni Sirén oli löytänyt äitinsä elottomana aamulla 3. joulukuuta. Kikka oli menehtynyt sydänkohtaukseen.

— Siinä vaiheessa tuli pakokauhu, että mitä teen nyt, Sirén kertoi IS:lle huhtikuussa.

— Niin läheltä olen nähnyt sen pahimman asian. On se rankka paikka, mutta nykyään sen on käsitellyt hyvin ja siitä pystyy jo puhumaan.

Lue myös:
Seiska: Rikkoiko salasuhde suosikkinäyttelijään Erikan ja Dannyn suhteen? – näin vastaa Danny: ”Suhteemme laimeni tapahtumien jälkeen”

MTV: Anne Kukkohovilla vauhdikas deittikesä: ”Käyn deiteillä ja olen onnellinen sinkkuna”