TikTok -sovelluksessa leviää parhaillaan trendi, joka on tarkoitettu hauskaksi, mutta tosiasiassa se menee jo kiusaamisen puolelle.

Trendissä käytetään videofiltteriä, joka saa näytön näyttämään ikään kuin se olisi videopuhelutilassa. Videon kuvaaja on laittanut ”videopuhelun toisen osapuolen” kohdalle jonkin kuvan, jota hän sitten näyttää toiselle ihmiselle tarkoituksenaan yllättää tai säikäyttää tämä.

Pilassa on käytetty kuvia vammaisista ihmisistä ja esimerkiksi motivaatiopuhuja ja kirjailija Lizzie Velásquezin, 31, kuvaa. Velásquez sairastaa harvinaista tautia, ja häntä on usein nimitetty maailman rumimmaksi naiseksi.

Nyt Velásquez ottaa omalla Tiktok-tilillään kantaa mauttomaan pilaan. Hän muistuttaa, että erinäköisten tai vammaisten ihmisten kustannuksella vitsailu ei ole millään tavoin soveliasta.

– Tämä ei ole hauskaa. Tämä ei ole mikään vitsi, Velásquez painottaa Tiktok-videolla, jonka hän on jakanut myös Twitteriin ja Instagramiin.

– Olen nähnyt videon, jossa äiti näyttää pojalleen kuvan minusta ja sanoo tälle, että ”tässä on uusi opettajasi” ja pojalla on pelästynyt reaktio. Jos olet aikuinen ihminen, joka pitää huolta pienestä ihmisestä, älä opeta hänelle, että on okei pelätä jotakuta, joka ei näytä samalta kuin hän, nainen kuittaa vakavana.

Video on saanut lyhyessä ajassa kymmeniä miljoonia näyttökertoja sosiaalisessa mediassa.

Näet videon alta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.