Luovan alan moniosaaja ja suosittu mediapersoona Antti Holma avautuu tuoreessa Kotivinkki-lehden kolumnissaan ongelmasta, johon törmäsi parisuhteessaan kahden vuoden avioliiton jälkeen.

Holma kuvailee sekä hänen että hänen aviomiehensä molempien vihaavan kotitöiden tekemistä, mikä aiheutti aikoinaan jatkuvasti haasteita pariskunnan yhteisessä kodissa.

– Koti oli melkein aina siivoton, ja siivoaminen alkoi kitkerästi sen selvittämisellä, kumpi siivosi viimeksi, Holma kirjoittaa kolumnissaan.

– Siivoamisen sijaan mies osteli siivousvälineitä, kuten höyrypesureita ja imureita ja kertakäyttöisiä huiskuja, mutta malttoi käyttää niitä kerran ja jätti ne sitten komeron­tukkeeksi.

Holmalle itselleen puolestaan oli vastenmielistä käydä ruokaostoksilla.

– Minä tuskailin marketissa osaamatta taaskaan valita, ja niin illalliseksi oli jälleen kilo haaleaa valmismoussakaa ja kupillinen mysteerivanukasta, Holma kertoo.

Keväällä 2020 alkanut poikkeustila pakotti lopulta kuitenkin molemmat ottamaan itseään niskasta kiinni ja opettelemaan kodin järjestämistä täysin uudella tavalla. Pari päätti tehdä selkeän jaon erilaisten kotitöiden välillä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Pandemian tullen pidimme hätäkokouksen: mies kävisi kaupassa ja laittaisi ruoan, koska hän pitää siitä, minä siivoaisin ja pyykkäisin, mutta en siksi, että tykkään, vaan siksi, että jonkun täytyy, Holma toteaa.

– En ole koskaan ollut mikään huushollarska, hän myöntää.

Nyt Holma on oppinut, ettei kotitöistä tarvitse välttämättä pitää, mutta siitä huolimatta ne täytyy yrittää hoitaa, jotta elämä kotona olisi mahdollisimman viihtyisää.

– Jos olisin lyyrikko, sanoisin, että kotityöt ovat rakkauden teko toista, itseä ja kotia kohtaan, mutta olen kyynikko ja totean vain, että kotitöitä tehdään, koska on mukavampaa, kun tahmeasta lattiasta ei tartu kananmunaa sukkaan.

Lähde: Kotivinkki

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Yle: Antti Tuisku korvaa Krista Siegfridsin UMK-juontajana – ei poissulje Euroviisuissa edustamista

Matti Nykäsen kuolemasta kaksi vuotta – Pia-leski muistelee miestään koskettavasti: ”Loistat tähtenä taivaalla”

Twitteristä kadonnut Elon Musk julkaisi hämmentävän postauksen – ylistää suomalaista hittikappaletta: ”Mestariteos”