Iso-Britannian kuningatar Elisabet II on kuollut 96-vuotiaana. Suru-uutisesta tiedotti Britannian kuninkaallinen hovi torstai-iltana 8. syyskuuta.

– Kuningatar kuoli levollisesti Balmoralissa tänä iltapäivänä, virallisessa tiedotteessa kirjoitettiin.

– Kuningas ja kuningatar pysyvät Balmoralissa tämän illan ja palaavat Lontooseen huomenna, koruton tiedote päättyi.

Kuningatar Elisabet II oli Ison-Britannian lisäksi myös Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar sekä viidentoista muun kansainyhteisömaan valtionpäämies. Hän oli muun muassa Australian, Kanadan ja Uuden-Seelannin kuningatar.

Prinssi Charles nousi kuninkaaksi heti kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen 8. syyskuuta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Ihmiset ympäri maailmaa ovat ilmaisseet surunsa kuningatar Elisabetin poismenon johdosta. Myös monet valta-asemassa olevat päättäjät ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa koskettavia surunvalitteluja.

Suomen presidentti Sauli Niinistö julkaisi oman muistokirjoituksensa pian suru-uutisen julkistamisen jälkeen. Niinistö kirjoitti omalle Twitter-tililleen herkän tekstin, jossa hän kehuu edesmennyttä hallitsijaa vuolain sanoin.

– Olen syvästi surullinen hänen majesteettinsa, kuningatar Elisabetin, kuolemasta. 70-vuotisen hallituskautensa aikana hän todisti ja muokkasi historiaa kuten harvat muut. Hänen velvollisuudentuntontonsa ja omistautumisensa palveluun ovat esimerkkinä meille kaikille. Syvimmät osanottoni kuninkaalliselle perheelle sekä Britannian kansalle, Niinistö muotoilee englanniksi.

Sauli Niinistö

@niinisto
I am deeply saddened by the passing of Her Majesty Queen Elizabeth II. In her 70-year reign she witnessed and shaped history like few others. Her sense of duty and devotion to service are an example to us all. Deepest condolences to the Royal Family and the people of the UK.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Matti Nykäsen muistomerkki ei miellyttänyt Pia-leskeä – antaa karua palautetta: ”Matin elämä ei ollut höyhenenkevyttä”

Marion Rung ja Kalle Munck eroavat – ”11 vuoden avioliittomme on tullut tiensä päähän”