Talvea Gran Canarialla viettänyt laulaja Frederik, yrittää kaikin keinoin aikaistaa paluutaan kotimaahan. Lentolippu Suomeen on hankittuna huhtikuun kuudenteen päivään, mutta elämää paikan päällä on rajoitettu siihen malliin, että pikainen paluu on nyt ensimmäisenä laulajan mielessä.

Aktiivisesta elämäntyylistä tunnettu Frederik, 75, on hyvässä kunnossa ja urheilee paljon. Koronaan sairastumista mies ei pelkää. Sen sijaan Gran Canarian muuttuminen autiokyläksi ahdistaa.

– Kaduilla on nyt ulkonaliikkumiskielto. Kuntosalit ja hotellien uima-altaat on suljettu. Kauppaan saa mennä yksi kerrallaan ja monet kaupoista ovat suljettuna. Viimeksi tänään joku huusi, että älä tule lähelle. Väliä pitää olla vähintään puolitoista metriä. Täysi katastrofi siis, Frederik lataa.

Laulajan mielestä tietoa paikallisesta tilanteesta on huonosti tarjolla.

– Tällä hetkellä voimassa on kahden viikon karanteeni, joka voi hyvinkin muuttua kolmeksi viikoksi, Frederik tuskailee.

Suomen hallitus on kehottanut kaikkia ulkomailla olevia suomalaisia palaamaan mahdollisimman pian kotimaahan. Tämän jälkeen on vielä pysyttävä karanteenissa 14 vuorokauden ajan. Niinpä myös Frederikillä on Suomeen palattuaan karanteeni edessä, mikäli mies onnistuu uuden lennon löytämään.

Lähde: Iltasanomat
Kuva: Wikipedia