Laulaja Sara Siipola, 23, on yksi tämän hetken lupaavimmista suomalaisartisteista. Hänet tunnetaan muun muassa kappaleista Rohkee sydän, Kokonaan ja Mitä mä täällä teen.

Somessa aktiivinen Sara on ottanut tuoreissa Instagram-tarinoissaan kantaa naisten kokemaan seksuaaliseen ahdisteluun ja kertonut aiheen tiimoilta myös omia kokemuksiaan.

– Voisin jauhaa tästä aiheesta vakka monta päivää putkeen, koska kokemuksia kyllä riittää. Haluun avata pari tilannetta niille, jotka ei ehkä pidä tätä niin ”vakavana” asiana, hän aloittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Sara kertoo olleensa yläasteikäisenä kesätöissä mansikanmyyjänä ja kokeneensa tuolloin ahdistelua.

– Pahin oli kun joku vanhempi mies tuli pyörällä siihen kojulle ja luulin tietysti, että hän haluu ostaa mansikoita. No ei halunnut, vaan sano suoraan että ”näytä sun perse”, ” käänny ympäri nyt”, ”haluun nähä sun perseen”, Sara muistelee tapahtumia.

– Mä menin ihan shokkiin enkä ees pystyny sanoon mitään ja muistan että mua hävetti toi niin paljon, ihan ku se olis ollu mun oma syy, hän jatkaa.

Kuvakaappaus Sara Siipolan Instagram-tarinasta.

Sara kirjoittaa, ettei tuolloin uskaltanut kertoa kokemastaan häirinnästä edes vanhemmilleen. Hän kertoo myös toisen esimerkin aiheen tiimoilta, kun mieshenkilö yritti tulla istumaan hänen viereensä.

– Sanoin että en oo kiinnostunut, niin hän käski mua tappamaan itteni, löi nyrkillä pöytään ja huus että oon ruma huora, Sara kertoo ja kirjoittaa koko ravintolan kuulleen miehen huudon, mutta edes henkilökunta ei reagoinut siihen mitenkään.

Sara toteaa myös, ettei näitä asioita pitäisi lakaista maton alle. Hän painottaa nuorten naisten kokeman seksuaalisen ahdistelun olevan paha ongelma, josta ei pitäisi olla hiljaa.

– En jaksa enkä halua olla hiljaa. Tää ei oo oikein, hän summaa.

Sara kannustaa ihmisiä puhumaan kokemuksistaan

Sara kannustaa myös seuraajiaan puhumaan mahdollisista kokemuksistaan ääneen ja painottaa, että häirinnän kohteen ei pidä tuntea kokemuksistaan häpeää.

– Mikään ei oikeuta tälläseen paskaan. Ei se mitä sulla on päällä. Ei se miten myöhään ulkona liikut. Ei mikään, Sara toteaa.

Kuvakaappaus Sara Siipolan Instagram-tarinasta.

– Se on kamalaa, että usein on sitten mieluummin hiljaa, koska ei halua tehä siitä kamalasta asiasta vielä ”isompaa numeroa”, hän harmittelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Lue myös:

Cheyenne Järvinen julkaisi karun kuvan rinnastaan – myöntää katuvansa silikonitäytteitä: ”Tissiä minulla on omasta takaa ihan tarpeeksi”

Oho! Martina Aitolehti suunnittelee häitään tuoreessa Iholla-jaksossa – ”Kun minä menen naimisiin…”

Renne-puoliso photobomppasi Iida Ketolan alastonkuvan – jotain jäi silti näkyviin: ”Kaksi pyöreää ja kiinteää”