Näyttelijä Mira Rastas aloittaa uutena kasvona SUB-kanavan suositussa Rantabaari-sarjassa. Hän on mukana suosikkisarjan kolmannella tuotantokaudella.

– Rantabaari on ensimmäinen tv-sarja, jossa olen mukana. Sarjan tekeminen on ollut mieluisaa, koska ympärillä on mahtava porukka, ja meillä on harvinaisen vahva yhdessä tekemisen meininki. Olemme tsempanneet toisiamme. Ihanaa on ollut saada uusia samanhenkisiä ystäviä ja tutustua myös muihin ulkomailta tuleviin näyttelijöihin. Heitä on itseni lisäksi kolmannella tuotantokaudella mukana peräti kolme, Mira kertoo Metropoli.netille.

 

Mira nähdään sarjassa Helsinkiin perheensä kanssa muuttavan Minna Laurikaisen roolissa.

– Hän on erittäin kunnianhimoinen toimittaja, joka on aina ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu. Työt pitävät Minnan kiireisenä, jopa siihen pisteeseen, että se alkaa vaikuttamaan jo hänen perhe-elämäänsä ja luo jännitteitä myös avioliittoon.

Työskentelen autististen lasten parissa

Lontoossa asuva Mira on opiskellut näyttelemistä sekä Suomessa että Englannissa. Hän kertookin uransa näyttelijäksi edenneen improvisoiden. Lukion jälkeen hän suuntasi opiskelemaan musiikkiteatteria Varsinais-Suomen kansanopistoon Paimioon, mistä tie vei Työväen Akatemiaan teatterilinjalle Helsinkiin ja Suomen Teatteriopistoon Tampereelle.

– Koulun ohessa aloitin myös työt Porin Teatterissa, jossa näyttelin vuosina 2011-2016. Siellä pääsin tekemään niin draamaa, komediaa, musikaaleja kuin lastenteatteriakin.

– Vuonna 2016 muutin Lontooseen, jossa suoritin näyttelijätyön maisteriopinnot East 15 Acting Schoolin kansainvälisessä koulutusohjelmassa. Hienoin kokemus oli Shakespeare -kurssin päätteeksi Shakespeare Globessa esittämämme näytelmä Midsummer night’s dream, jossa esitin Helenaa. Shakespeare oli kyllä täysi nero ja sen aikaiseen englannin kieleen tutustuminen oli todella kiehtovaa! Opintojen jälkeen olen jäänyt Lontooseen katsomaan, mitä elämä tuo mukanaan. Arki siellä on hektistä mutta antoisaa ja pikkuhiljaa olen laajentanut kontaktiverkostoa, näytellyt lyhytelokuvissa ja nettisarjoissa. Nyt odotetaan rahoitusta pariin leffaprojektiin. Työstämme ohessa oman teatteriryhmämme tekemää näytelmää. Näyttelijätöiden ohella teen leipätyökseni opettaja-avustajan töitä autististen lasten kanssa, mikä on antanut ja opettanut tosi paljon.

Hän toivoo, että voisi näytellä myös jatkossa supersuositussa Rantabaari-sarjassa.

– Tulevaisuudelta toivon inspiroivia työprojekteja ja mielenkiintoisia rooleja. Olisi parasta, jos saisin tehdä töitä niin Suomessa kuin Englannissa ja miksei tietysti muuallakin. Totta kai olisi kiva, jos Rantabaari toisi Suomeen myös ensi kesänä. Sarjaa on ollut kaikin puolin kiva tehdä ja samalla olen päässyt myös nauttimaan Suomen kauniista kesästä.

Hänen on tarkoitus palata pian takaisin Lontooseen, missä hän asuu yhdessä poikaystävänsä Jacob.

– Poikaystäväni on myös näyttelijä. Valmistuimme samana vuonna, hän paljastaa.

TEKSTI PETRI VOUTILAINEN
KUVAT SUB