Miss Suomena tunnetuksi tullut Lotta Hintsa ja hänen matkakumppaninsa, yhdysvaltalainen Donald Bowie pelastettiin Pakistanin armeijan helikopterilla Broad Peak -nimiseltä vuorelta. Asiasta uutisoi muun muassa Montagna-uutissivusto, joka on erikoistunut kiipeilyyn. Suomessa vaaratilanteesta raportoi ensin Yle.

Hintsa ja Bowie olivat aikeissa kiivetä maailman 12. korkeimman vuoren huipulle. Kiipeilijöiden mukaan matkan keskeytti vajaan seitsemän kilometrin korkeudessa Bowien saama keuhkokuume. Samalla myös Hintsa päätti luopua omasta yrityksestään ja vastata myönteisesti armeijan tarjoamaan lentokyytiin alas vuorelta.

– Olin täysin kykeneväinen kävelemään omilla jalollani matkan lopussa, mutta en ollut riittävän terve kiivetäkseni huipulle. Älkää olko pahoillanne tai säälikö, Hintsa kirjoittaa Instagram-tilillään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täällä.

Broad Peak -vuori sijaitsee Pakistanin ja Kiinan rajalla ja sillä on korkeutta 8 051 metriä. Vuori valloitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1957.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa on aikaisemmin kiivennyt Alppien korkeimmalle vuorelle, Mont Blancille ja Italian korkeimmalle vuorelle, Gran Paradisonille. Broad Peak on näitä vuoria useita kilometreja korkeampi.