Kymmenen vuotta Hyvinkäällä asuneen laulaja Marita Taavitsaisen kotona riittää vilskettä. Perheeseen kuuluu kahden tyttären lisäksi koira ja kääpiöhamsteri.

– Hankimme kääpiöhamsterin lasteni pyynnöstä viikko sitten ja se karkasi ensimmäisen kerran eilen. Pieni paniikki pääsi syntymään, kun emme löytäneet sitä millään. Lopulta koiramme löysi sen nurkasta ja ilmoitti meille siitä murisemalla, Marita Taavitsainen kertoi Metropolille Vidan aamiaistilaisuudessa.

– Kääpiöhamesteri yleensä nukkuu päivät ja valvoo yöt, minkä vuoksi emme ensin edes tajunnut sen karanneen häkistä. Nyt lukitsen häkin oven paremmin iltaisin.

Maritan ja hänen ex-miehensä lapset ovat jo kouluikäisiä. Tyttäret eivät pidä äitiään julkisuuden henkilönä.

– Lapseni seuraavat iskelmälaulajien sijaan tubettajia ja sometähtiä. He kertovat minulle, ketkä ovat niitä oikeita julkkiksia. Minun pitäisi olla kuulemma enemmän esillä, että olisin julkkis. Kai minun pitää olla aktiivisempi sosisaalisessa mediassa.

”Ehdin aloittamaan, mutta en lopettamaan”

Maritan kalenteri on ruvennut täyttymään jälleen keikoista. Ensi viikolla hän suuntaa kolmeksi päiväksi Lappiin.

– Keikkoja on huomattavasti vähemmän kuin ennen korona-aikaa. Minulla oli viime kuussa 12 keikkaa ja tässä kuussa 2 keikkaa. Syyskuun osalta keikkoja on peruttu, mutta toivotaan, että joulun alla on keikkoja enemmän.

Korona-aikana Marita on nauttinut arjesta perheensä kanssa. Hän kertoo elämänsä olevan sinkoilua paikasta toiseen.

– Olen aina ollut kova aloittamaan uusia asioita. Harvoin ehdin lopettamaan mitään, koska työt ja lapset menevät kaiken edelle.

Mitä kaikkea olet aloittanut korona-aikana?

– Käsitöiden lisäksi olen innostunut joogaamisesta, vesijuoksemista ja lenkkeilemisestä. Kaikkea teen epäsäännöllisesti. En voi sanoa, että harrastaisin mitään säännöllisesti.

Näen painajaisia kampaajan ammatista

Marita pyörittää hius- ja kauneussalonkia Hyvinkäällä. Hän on vuokrannut liiketilan ystävältään. Hänellä oli liikkeessä pitkään toinen työntekijä, joka joutui lopettamaan muuttuneen elämäntilanteen takia.

– Leikkaan ihmisten hiuksia. Se on kuitenkin minulle harrastus. Olen vähän sitä sorttia, etten halua ottaa ihmisiltä maksua, joten minun ei tarvitse olla sidoksissa asiakkaan toiveisiin, Marita naurahtaa.

Hän ehti työskennellä yli 10 vuotta kampaajana ennen laulu-uraa.

– Näen edelleen painajaisia kampaajan ammatista.

Lue myös:

IL: Tomi Natrille avioero Marita Taavitsaisesta oli kova paikka: ”Välillä olin pudota polvilleni”

Eeva: Marita Taavitsainen rehellisenä vaikeasta rahatilanteestaan – ”Elän minimituloilla”