Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 55-vuotiaana menehtyneen Matti Nykäsen vaiheita vuosikymmenten ajan tiiviisti seurannut Seiska kävi haastattelemassa mäkilegendaa viime torstaina, joka jäi Nykäsen viimeiseksi lehtihaastatteluksi.

Haastattelussa Nykänen oli Seiskan mukaan hyväntuulinen ja täynnä tarmoa, mutta suri suhdettaan lapsiinsa. Hänellä oli kolme lasta, Anniina, Sami ja Eveliina.

Nykäsellä oli Seiskan mukaan hyvä isäsuhde Eveliinaan ja hän toivoi, että niin olisi ollut myös muiden lasten kanssa. Matti sai olla esimerkiksi Sami-poikansa elämässä vain ensimmäiset vajaat kaksi vuotta.

– Kyllä minä niin paljon haluaisin, että voisin nähdä lapsiani, Nykänen avautui Seiskalle viimeisessä haastattelussaan.

– Surettaa, miten asiat ovat hemmetti soikoon menneet näin, hän pohti mietteliäänä.

Nykänen kertoi suhteestaan lapsiinsa ja lastenlapsiinsa myös Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa pari viikkoa sitten.

– En syytä lapsenlapsieni vanhempia mistään, en missään nimessä. Ymmärrän, että takavuosien raikulielämäni mietityttää ihmisiä siellä täällä. Mutta vaikka kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut, pohjimmiltani olen hyvä ihminen. Sitä paitsi nyt minulla on hyvä olla henkisesti, Nykänen kertoi Ilta-Sanomille.

–  Lapsenlapsieni lisäksi kaipaan omia lapsiani. Välillä on oikein itkettänyt, kun olen tuntenut suurta ikävää esimerkiksi poikaani kohtaan. Toivon kaikille lapsilleni ja lapsenlapsilleni pelkästään hyvää, Nykänen summasi Ilta-Sanomille.

Lähtett: Seiska, Ilta-Sanomat