Anu Saagim, 58, kertoo Me Naiset -lehdelle menneensä kahdesti naimisiin suomalaismiesten kanssa jotta voisi jättää elämän Neuvostoliitossa taakseen.

Saagim avioitui 80-luvulla porilaisen miehen kanssa ja kun avioliitto päättyi eroon hän kosi ja avioitui Carl Danhammerin kanssa. Molemmat avioliitot hän solmi puhtaasti välttääkseen palautuksen Neuvostoliittoon.

– Surettaa, että kaksi ensimmäistä kertaa piti mennä naimisiin siksi, ettei minua olisi palautettu Neuvostoliittoon. Jokaisen nuoren tytön unelma ovat ne ensimmäiset häät. Minun unelmani ei täyttynyt, ja se kaduttaa, hän toteaa Me Naisille.

Myöhemmin Saagim tapasi Ristomatti Ratian. Tämä liitto kesti aina vuoteen 2016 saakka. Saagim kertoo Ratian vaikuttaneen häneen paljon hyvässä mielessä.

– Olen tajunnut vasta nyt miten valtava vaikutus hänellä on ollut tähän Neuvistoliiton likkaan, Saagim kertoo.

Kun nuori parikymppinen Saagim lähti kotimaastaan Neuvostoliitosta, oli hetki todellisuudessa hänen elämänsä kamalin.

– Olin päättänyt lähteä Neuvostoliitosta ja kun lopulta lähdin, sen olisi pitänyt olla elämäni onnellisin hetki. Mutta istuin laivan alimmassa kerroksessa kuin tyrmässä. Itkin ja vollotin koska minulle oli sanottu satamassa, että et pääse enää ikinä takaisin. Et näe enää ikinä läheisiä, et ketään, Saagim muistelee Me Naisissa.

Saagimilla on Ratian kanssa vuonna 1999 syntynyt poika Robin. Saagim asuu nykyään Tallinnassa yhdessä poikansa ja tämän tyttöystävän kanssa.

Lähde: Me Naiset

Kuva: Kuvakaappaus, Instagram