Malli ja taiteilija Emmi Granlund ja NHL-kiekkotähti Mikael Grandlund kertoivat keväällä Instagramissa, että heidän hartaasti odottamansa tyttärensä oli syntynyt kuolleena.

Nyt Emmi avautuu rankasta kokemuksestaan Me Naiset -lehdelle antamassaan haastattelussa. Hän kertoo joutuneensa Yhdysvalloissa sairaalaan, kun supistukset alkoivat yllättäen raskausviikolla 23.

Lääkärit olivat aikaisemmin rauhoitelleet Emmiä, joka oli huolestunut jo pitkään jatkuneesta vuodosta ja tämän myötä myös vauvan hyvinvoinnista.

– Yhtäkkiä kehotettiinkin, että nyt sinun kannattaa soittaa miehesi tänne. Vauva syntyy nyt. Minulle sanottiin suoraan, että koska kyseessä ovat niin aikaiset viikot, vauvaa ei edes yritetä pelastaa, Emmi kuvailee Me Naisille.

Emmi on myöhemmin käynyt tilannetta läpi suomalaisen lääkärin kanssa, ja tämä on sanonut, että Suomessa lapsi olisi ainakin yritetty pelastaa.

– Vaikka se ei ole kenenkään vika, ja tällaista vain tapahtuu, olen tietenkin miettinyt kaikki mahdolliset mitä jos -skenaariot. Entä jos se olisi tapahtunut Suomessa?

Mikaelin ehtiessä sairaalaan pariskunnalle kerrottiin, että myös Emmin henki voisi olla vaarassa.

– Mikael oli aivan hädässä, että minäkin voin kuolla siihen pöydälle, mutta itse en tajunnut enää mistään mitään. Ajattelin vain, että kunhan vauva saataisiin pelastettua.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tyttövauva syntyi kuitenkin ilman sykettä. Emmi kuvailee sen olleen kaikesta huolimatta helpotus.

– Olisi ollut hirveää katsoa ensimmäisiä ja viimeisiä hengenvetoja. Hän ei kuitenkaan hengittänyt kertaakaan, vaan syntyi todella levollisena ja aivan poikamme näköisenä.

Yhdysvalloissa asuvalla pariskunnalla on ennestään yksi poika, helmikuussa 2019 syntynyt Milo. Pari vietti tänä kesänä ensimmäistä hääpäiväänsä.

Lue koko haastattelu: Me Naiset

Lue lisää: Emmi Granlund julkaisi hellyyttävän yhteiskuvan Milo-poikansa kanssa – ”Olemme onnekkaimpia, kun meillä on sinut”