Putous-ohjelmastakin tuttu näyttelijä Pilvi Hämäläinen julkaisi hiljattain esikoisromaaninsa Cinderella. Kirjan kirjoittaminen aiheutti Pilville ahdistusta, koska hänellä oli samaan aikaan useita projekteja televisiossa. Näin ollen myöskään palautumiselle ei jäänyt tarvittavaa aikaa.

Kirjoitusprosessin aikana Pilvi kieltäytyi tapaamasta ystäviään ja ruoski itseään siitä, ettei saanut kirjoitettua. Hän myöntää kärsineensä uupumuksesta.

– Minulla oli hirveä itseviha. Ajattelin, etten ansaitse seuraa ja kavereita, Pilvi kertoo Me Naisille.

Lopulta hän ajautui siihen pisteeseen, että hänen piti hakea ammattiapua. Diagnoosiksi psykiatrilta paljastui masennus ja ahdistuneisuushäiriö.

– Ilmankos tuntui niin pahalta koko ajan. Olin pitkään kuvitellut, että kunhan kulloinenkin työprojekti menee hyvin, minusta tulee onnellinen ja ahdistus sisältäni lähtee pois. Ja kun niin ei tapahtunut, ajattelin, että no ehkä niin käy seuraavassa projektissa. Sen takia en hakenut apua aiemmin, vaan välttelin terapiaa kymmenen vuotta, Pilvi kertoo lehdelle.

Pilvi kertoo, ettei sai kaksi vuotta sitten masennuslääkkeet ja alkoi käydä terapeutilla kaksi kertaa viikossa. Nyt hän voinut lopettaa masennuslääkkeiden syömisen.

Nyt hän on ruvennut myös pitämään yhteyttä ystäviinsä.

– Olen kiitollinen, että he ovat vielä olemassa, vaikka katosin pariksi vuodeksi enkä edes vastannut puhelimeen, hän sanoo.

Lue myös:

Pilvi Hämäläinen paljastaa, mikä saa jatkamaan Putouksessa vuosi vuoden jälkeen – kärsii kovasta jännityksestä: ”Näköjään rakastan itseni kiusaamista”