Nelonen paljasti viime maanantaina, että Hauskat kotivideot -ohjelma uudistuu ja myös ohjelman juontaja vaihtuu.

Uudeksi juontajaksi ilmoitettiin tubettaja Roni Bäck, 26. Hauskoja kotivideoita yhteensä 15 vuotta juontanut Sampo Marjomaa, 44, lopettaa ohjelman parissa. Uudistettu ohjelma kantaa nimeä Hauskat kotivideot by Roni Back.

Sampo Marjomaa kertoo Me Naisille antamassaan haastattelussa saaneensa kanavalta yllättävän puhelun maaliskuun puolivälissä.

– Ne eivät jatka mun kanssa ohjelmaa jota mä olen tehnyt viisitoista vuotta rakkaudella Suomen kansalle. Sanottiin diplomaattisesti, että mun osalta tämä päättyy tähän, Marjomaa kertoo.

Marjomaa kertoo tunteidensa olevan yhä haikeat ja ristiriitaiset. Juontaja olisi halunnut jättää Suomen kansalle jäähyväiset.

– Ikään kuin tehdä valtikan vaihdon. Että se ei olisi sellainen, että urpo katosi ja nyt tilalla on toinen.

Kiitollinen ja ylpeä

– Tärkeintä ovat ihmiset, jotka ovat rakastaneet tätä ohjelmaa ja jotka ovat kasvaneet sen parissa. Viisitoista vuotta on pitkä aika nykyajan mediassa, hän muistuttaa.

Mies on kuitenkin ylpeä ja kiitollinen, että sai tehdä ohjelmaa ja pitää tärkeänä, että on ollut osa suomalaista populaarikulttuurin historiaa.

Marjomaa tunnetaan Hauskojen kotivideoiden juontajana, käsikirjoittajana ja toimittajana. Hän on myös muusikko, näyttelijä ja ohjaaja. Suunnitelmissa ei ole pysähtyä paikoilleen.

– Toivottavasti jatkan tv:n tai liikkuvan kuvan kanssa. Ja mikä nyt on ollut merkittävää, olen kirjoittanut fiktiivistä rikossarjaa, hän paljastaa.

Lue myös Roni Bäckin tunnelmat uudesta pestistä juontajana.