Legendaarinen Formula 1 -kuljettaja Michael Schumacher palkittiin perjantaina 18.12. erikoistunnustuksella Kansainvälisen autoliiton FIA:n gaalassa. Asiasta uutisoi useat kansainväliset mediat.

Palkinto myönnettiin Schumacherin lisäksi myös formulatähti Lewis Hamiltonille.

Miehet palkittiin, sillä he ovat F1-sarjan ainoat seitsenkertaiset maailmanmestarit ja ”heidän urheilullinen ja henkilökohtainen omistautumisensa on tuonut inspiraatiota maailmaan”.

Joulukuussa 2013 Schumacher sai lasketteluonnettomuuden seurauksena vakavan aivovamman, eikä hän ole tapaturman jälkeen esiintynyt julkisuudessa. Schumacherin perhe ei ole kertonut tarkkoja tietoja miehen terveydentilasta, mutta perheen perustama Keep Fighting -säätiö on pitänyt rallilegendan perintöä esillä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Schumacherin vaimo Corinna Schumacher vastaanotti miehensä palkinnon paikan päällä gaalassa. Corina on esiintynyt julkisuudessa harvakseltaan onnettomuuden jälkeen, mutta nyt hän piti yllättäen koskettavan kiitospuheen.

– Hän (Michael) rakasti kilpa-ajamista niin paljon, Corinna totesi puheessaan.

– Michaelilla on aina ollut iso sydän tehdä asioita vähempiosaisten ihmisten hyväksi. Haluamme jatkaa hänen aloittamaansa työtä Keep Fighting -säätiön avulla, hän summasi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Jari-Matti Latvala aloittaa uudessa huipputehtävässä – ”Olen todella ylpeä”

Sofia Belórf avautuu suhteestaan Niko Ranta-ahoon: ”Harkitsin meneväni naimisiin Mikkelin vankilassa”

Oho! Kohun jälkeen töihin palannut Roope Salminen edustaa järisyttävän komeana – ”Kiitos kun saan olla”