Monimiljonääri Peter Nygård on pidätetty Kanadassa – viettää joulun vangittuna

Suomalaissyntyinen liikemies Peter Nygård, 79, on pidätetty 14. joulukuuta Kanadassa. Nygård pidätettiin epäiltynä useista Yhdysvalloissa tekemistään rikoksista, uutisoi kanadalainen televisioyhtiö CBC.

Muotialalla miljoonaomaisuuden kerryttänyt Nygård on oikeuden määräyksellä vangittu tammikuussa pidettävään käsittelyyn saakka. Nygårdin asianajaja, Jay Prober aikoo vaatia päämiehensä vapauttamista takuita vastaan.

Yhdysvallat syyttää Nygårdia useista kymmenien vuosien aikana tapahtuneista rikoksista, joita ovat seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä ihmiskauppa sekä useisiin naisiin kohdistuneet muut rikokset.

Nygård on syyttäjän mukaan käyttänyt hyväksi naisia, joilla on ollut taloudellisesti vaikeaa ja järjestänyt muun muassa salaisia seksibileitä, joihin kuului myös seksiakteja muiden miesten kanssa muotimogulin katsellessa. Naisten piti myös toteuttaa Nygårdin seksifantasioita.

Uhreille maksettiin seksistä Nygårdin firman rahoilla ja heitä on ollut kymmeniä ainakin Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Bahamalla.

Myös kaksi Nygårdin pojista nosti elokuussa syytteet isäänsä vastaan. Syytteiden mukaan Nygård olisi pyytänyt seksityöntekijänä toiminutta tyttöystäväänsä raiskaamaan kaksi teini-ikäistä poikaansa. Väitetyt raiskaukset olisivat tapahtuneet vuosina 2004 ja 2018.

Aiemmin miestä vastaan nostetun seksuaalirikoksiin liittyvän ryhmäkanteen naisten lukumäärä on noussut jo 57:ään. Kyseinen käsittely kuitenkin keskeytettiin elokuussa. Keskeytyksen syyksi epäiltiin, että Yhdysvaltain viranomaiset ovat kiinnostuneita tapauksesta, eikä sen haluttu häiritsevän keskeneräistä rikostutkintaa.

Lue myös:

Peter Nygårdia vastaan nostettu ryhmäkanne keskeytetty – USA:n viranomaiset kiinnostuneita muotimiljonääristä

Peter Nygårdin pojilta järkyttävä syytös – väittävät isänsä pyytäneen tyttöystäväänsä raiskaamaan heidät teini-ikäisinä


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.