Tosi-tv-tähti Nina Mikkonen kertoo omalla Instagram-tilillään kokeneensa nuorena seksuaalista häirintää. Hän avautuu aiheesta Solidaarisuus-järjestön Kehorauhan julistus -kampanjan yhteydessä.

Mikkonen on lisännyt postauksensa oheen liudan kuvia, joissa hän poseeraa lapsena. Viimeisenä kuvasarjassa on otos, joka on napattu ilmeisesti viime kesänä.

– Tänä jouluna toivon erityisesti kehorauhaa kaikille tytöille, jotta jokaisen tytön oikeus kehon koskemattomuuteen toteutuisi! Mikkonen aloittaa kirjoituksensa.

– Olen kokenut nuorena tyttönä aikuisten miesten taholta seksuaalista häirintää, jota en toivo kenenkään tytön joutuvan kohtaamaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Mikkonen painottaa, että lapsilla ja nuorilla kuuluu olla mahdollisuus kasvaa rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä. Aikuisen vastuullisuuteen pitäisi pystyä Mikkosen mukaan luottamaan.

– Miksi Kehorauhan julistus? nainen kirjoittaa.

– Tytön olemusta ja kehoja kontrolloidaan jo pienestä pitäen, kaikkialla maailmassa. Keinona ovat mm. ahdistelu, äärimmillään väkivalta, hän kuvailee.

Mikkosen mukaan aikuisten tulee ottaa vastuu lasten turvallisuudesta.

– Jokaisella tytöllä on oltava mahdollisuus kasvaa rauhassa, olla lapsi. On meidän jokaisen vastuu tehdä tyttöihin kohdistuva kontrollointi ja väkivalta näkyväksi, Mikkonen alleviivaa.

Lue myös:

Nina Mikkonen saa oman tv-ohjelman: ”Haluan ravistella stereotypioita”

Seiska: Nina Mikkonen joutui tekemään radikaalin päätöksen rahan takia – ”Kipuraja ylittyi”