Kansanedutaja Päivi Räsänen joutui viikonloppuna suuren kohun keskelle, kun Masked Singer Suomi -ohjelman tuomari Christoffer Strandberg kritisoi Räsäsen osallistumista viihdeohjelmaan.

Strandbergin mielestä Räsänen ei ollut sopiva valinta koko perheen tv-ohjelmaan tämän poliittisten ja elämänkatsomuksellisten näkemystensä vuoksi. Aihetta on puitu viikonlopun aikana laajasti mediassa ja somessa.

Nyt Räsänen kertoo oman kantansa tapahtuneeseen Aleksi Valavuoren luotsaamassa Valavuori Live -ohjelmassa. Nainen sanoo olevansa hämmästynyt esiintymisestään aiheutuneesta kohusta.

– Kyllä tämä taas yllätti minut. Minulla jäi Masked Singer -ohjelmasta hyvä fiilis, ja olin siinä oletuksessa, että meillä kaikilla oli kivaa siellä, Räsänen toteaa Valavuorelle.

– En ollenkaan osannut arvata tämän henkilön (Christoffer Strandberg) tunteita tuossa tilanteessa, hän jatkaa.

Räsänen ei kuitenkaan vähättele Strandergin tuntemuksia. Hän sanoo tiedostavansa, että näyttelijän tunnetila oli todellinen kyseisessä hetkessä.

– Että siinä mielessä ikävä asia, Räsänen täsmentää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Räsänen sanoo luulleensa, että kaikilla oli ollut hauskaa ohjelman kuvauksissa.

– Siinä tilanteessa Janne Kataja oikein ryntäsi lavalle halaamaan minua, ja minä ajattelin, että meillähän on kaikilla nyt oikein kivaa.

Totuus paljastui kuitenkin toiseksi, kun Strandberg tuli ulos ajatustensa kanssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Postauksessaan Strandberg väitti Räsäsen loukanneen urallaan rajusti ihmisoikeuksia, mutta Räsänen ei ole toiminnastaan samaa mieltä.

– Tämän minä kyllä kiistän. Kaikissa niissä yhteyksissä, joissa olen seksuaalisista vähemmistöistä puhunut, olen aina korostanut, että kaikki ihmiset ovat saman arvosia, Räsänen alleviivaa.

Räsänen painottaa tulkitsevansa maailmaa vahvasti Raamatun oppien kautta.

– Minulle Raamattu on Jumalan sanaa. En minä määrittele mikä on syntiä, vaan Jumala.

– Haluan Christofferille sanoa, että olet Jumalalle rakas ihminen, Räsänen summaa.

Lue myös: