Näyttelijänä suurelle yleisölle tunnetuksi tullut Olga Temonen on salannut jo puolen vuoden ajan suurta suruaan, jonka hän kohtasi viime kesänä. Nyt Temonen puhuu tragediasta vihdoin avoimesti omalla Instagram-tilillään.

Temonen on lisännyt Instagramiin hellyyttävän videopätkän, jossa hän istuu hevosen selässä ja rapsuttaa tätä rakastavasti. Videon oheen julkaisemassa kuvatekstissä Temonen kertoo joutuneensa tekemään vaikean päätöksen koskien rakkaan hevosensa tulevaisuutta.

– Tein viime kesänä raskaan päätöksen ja se kaikkein rakkain hevoseni, suomenhevonen Elho lopetettiin 22-vuotiaana. Meidän 17-vuotinen yhteinen taipaleemme päättyi pitkittyneeseen hengitystieinfektioon, jota ei tästä ikiliikkujasta saatu hoidettua ja lääkittyä pois, Temonen kirjoittaa koskettavasti.

– Kun liikkumaan luotu ja sitä rakastava hevonen ei voi enää liikkua haluamallaan tavalla, sen elämä ei ole enää oikeanlaista. Elho lopetettiin ja haudattiin kotiin ja olin sen vierellä loppuun asti, hän jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vaikka Elhon poismenosta on kulunut aikaa jo useita kuukausia, ei suru ole Temosen kohdalla hellittänyt.

– Lähes puoli vuotta on mennyt ja edelleen muiden hevosten selkään nouseminen on minulle kova paikka, näyttelijä myöntää.

– Elhon varsa, kohta 7-vuotias Keisarinna odottaa minua aivan äitinsä näköisenä tallissa, ihan kun koko tarina alkaisi taas alusta. Kyllä tämä tästä taas käynnistyy, pikkuhiljaa.

Temonen muistuttaa, että ihminen ja hevonen voivat kiintyä toisiinsa hyvinkin voimakkaasti.

– Hevonen voi todella olla olla ihmiselle sielunkumppani ja rakas ystävä, joka jättää lähtiessään syvän jäljen, Temonen summaa.

Olga Temonen asuu ohjaajapuolisonsa Tuukka Temosen ja parin yhteisten lasten kanssa Iitissä sijaitsevalla maatilalla. Olga on pitänyt maatilalla vuodesta 2016 asti kesäisin Olgan farmi -nimistä kotieläinpihaa, jossa pääsee tutustumaan muun muassa pupuihin, aaseihin, alpakoihin, lehmiin, vuohiin ja kanoihin.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Harvinainen yhteiskuva! Olga Temonen edusti punaisella matolla perheensä kanssa

Olga Temonen kärsii sydänvaivoista – esittelee rytmihäiriöitä seuraavaa tutkimuslaitetta paidan alla