Laulaja Pete Parkkonen, 31, avautui kolme viikkoa kestäneestä purjehduksestaan Atlantin valtameren yli ja paljasti syvimpiä mietteitään. Parkkonen oli yksi Joel Harkimon luotsaaman Atlantin yli -ohjelman julkkisosallistujista.

Parkkonen julkaisi Instagram-tilillään kuvia reissusta sekä rehellisen kirjoituksen paitsi matkasta mantereelta toiselle myös omaan sisimpäänsä.

– Vielä vähän vaikea ymmärtää, että olen ylittänyt Atlantin purjehtien. Päällimmäisenä mielessä pyörii lukematon määrä tähdenlentoja taivaalla tuhansien galaksien ja tähtien tuikkiessa. Delfiinit, valaat ja kilpikonna, Parkkonen kuvailee.

– Kolme suihkukertaa kolmeen viikkoon sekä kompassi & twd -mittaristo, jota katsoin 7-15 tuntia vuorokaudessa ohjatessani Lintu Swan57 -venettä. Oli myös hetkiä, jolloin lensin kesken vessareissun seinään tai kattoon. Välillä harvinaisen suihkun jälkeen muutaman metrin aalto paiskautui niskaan. Huh..

Parkkonen myöntää yllättyneensä rankan reissun mukanaan tuomasta sisäisestä rauhasta.

– Syvimmät kelat kuitenkin löytyivät omasta sydämestä. Valmistauduin siihen, että reissulla oppisin purjehtimisen salat sekä mahdollisesti oman egoni ”murhaus” tapahtuisi keskellä Atlanttia. Kohtaisin varmasti myrskyt, aallot, paniikin sekä pelot. Kaiken keskellä löysin kuitenkin suuren sisäisen rauhan ja entistä syvemmän arvostuksen sekä luottamuksen luontoon.

– Ei henkisiä taisteluita tai kuolemia. Näin itseni selkeämmin. Jos pystyn edes kymmenen prosenttia tuosta rauhasta saamaan arkeen ajattelutapaani, niin… Tärkeintä kuitenkin on se, että tuo rauha on sisälläni, vaikkei sitä aina osaisikaan löytää.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Sara Forsberg palasi kotiin Atlantin ylitykseltä – iloitsee henkiin jäämisestään: ”Voin kertoa lapsenlapsilleni…”

Anne Kukkohovi palasi Atlantin yli -sarjan kuvauksista: ”Kehossani on yli 100 mustelmaa”