Lääkäri Pippa Laukka kertoo olkapääleikkauksestaan Instagramissa.

Julkkislääkäri tunnettu Pippa Laukka, 53, on ollut syksyllä olkapääleikkauksessa, josta toipuminen ei ole sujunut ongelmitta.

Olet mitä syöt -sarjasta tutuksi tullut lääkäri kertoo liian innokkaan kuntoutuksen olleen kaksiteräinen miekka.

– Olkapääni on ollut todellinen haaste tänä syksynä. Syyskuussa olkapää leikattiin ja olin aluksi hyvin matkalla toipumisen tiellä, mutta elämä heitti keppiä rattaisiin. Toipuminen ei aina kulje suoraviivaisesti, ja turhan innokas kuntoutus voi joskus olla kaksiteräinen miekka.

Pipan täytyy antaa keholleen aikaa parantua. Samalla lääkäri toivoo, että hänellä itsellään riittää malttia ja kärsivällisyyttä.

– Nyt on aika ottaa askel taaksepäin ja opetella malttia. Yläkroppatreenin pitäminen tauolla tuntuu tällä hetkellä isolta pettymykseltä, mutta se on vain väliaikasta. Tiedän kuitenkin, että tärkeintä on antaa keholle tarvittava aika parantua kunnolla. Kärsivällisyyttä ja malttia ei valitettavasti myydä kaupassa, mutta toivottavasti niitä löytyy sisäisestä varastostani.

Julkkislääkäri näkee vammansa myötä myös positiivisia asioita.

– Vamman myötä voi myös oivalluttaa, mitä kaikkea pystyy saavuttamaan vaivasta huolimatta. On hyvä pysähtyä hetkeksi ja tuntea kiitollisuutta siitä, että voi esimerkiksi vetää lenkkarit jalkaan tai hypätä pyörän selkään, vaikka käsi ei olekaan täydessä kunnossa.

– Kaikista vaikeinta on ollut antaa keholle sen ansaitsema lepo, kun tahtoisi vain nauttia treenaamisen tunteesta. Maltti on kuitenkin valttia ja tiedän olevani nyt oikealla tiellä ja uskon, että tulen palaamaan treenien pariin entistä vahvempana.

Voit katsoa Pipan jakamat kuvat painamalla kuvan oikeassa laidassa olevaa nuolinäppäintä.

Tsemppiä toipumiseen, Pippa!