Ysäriradion aamua juontava Rea Tallgren, 35, julkaisi koskettavan kirjoituksen ja kertoi, että on majoittanut kotiinsa pienen ukrainalaistytön äitinsä kanssa. Rea julkaisi kuvan lattialla nököttävistä pienistä talvikengistä ja kertoi kuvatekstissä koskettavasti ajatuksistaan.

– Lauantai-ilta. Olohuoneemme lattialla leikkii 2-vuotias ukrainalainen tyttö. Vielä reilu viikko sitten hänellä oli kotimaa ja koti. Nyt hän on äitinsä ja pienen matkalaukun kanssa paossa sotaa, Rea kirjoittaa.

– Hänen paidassaan on pienen keijukaisen kuva. Tekstissä lukee ”Dancing among the stars”. Itken, kun laitan paidan pyykkikoneeseen. Tyttö tutkii koko talomme, leikkii kaukosäätimillä ja naapurimme lainaamilla leluilla.

Rea kertoo tytön lyöneen varpaansa portaaseen ja hakeeneen lohdutusta Realta, vaikka he eivät puhu samaa kieltä.

– Pienet silmät kyyneltyvät ja hän kävelee luokseni, nostaa pienen jalkansa minua vasten. En ymmärrä hänen kieltään, mutta puhallan pientä varvasta ja silittelen pientä jalkaa. Puhallan niin monta kertaa, että hänen silmänsä eivät enää ole kyynelistä kirkkaat.

– Hänen äitinsä katsoo minua hiljaa, ei sano sanaakaan. Hän ei ole nukkunut kuin muutaman tunnin viimeisen 1,5 viikon aikana. Yöllä mennessäni nukkumaan mietin, kunpa voisin puhaltaa myös kaiken hänen kipunsa pois.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rea kertoo Stories-osiossa, että ajatus auttamisesta tuli hänen mieheltään Samulta.

– Ollaan oltu kohta seitsemän vuotta yhdessä, enkä uskonut yllättyväni enää mistään. Yllätyin. Itkin. Rakastan enemmän kuin koskaan aiemmin vaikka en pitänyt sitä mahdollisena. En ole koskaan ollut yhtä ylpeä miehestäni.

Lue myös:

Tältä näyttää radiojuontaja Rea Tallgrenin koti – ”Makuuhuoneesta tuli rauhan tyyssija ja turvallinen pesä”

Rea Tallgrenin rehellinen julkaisu avioliitostaan naurattaa somessa: ”Nää on parhaita!”