Näyttelijä Ernest Lawson avautuu elämänsä suurimmista käännekohdista Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -podcastissa.

Ohjelmassa Lawson kertoo muun muassa kokemastaan rasismista ja omaan uraansa liittyvistä haasteista. Viimeisenä Lawson nostaa esille aiheen, josta hän ei ole koskaan aikaisemmin puhunut julkisuudessa.

Lawson ja hänen vaimonsa Nelli kohtasivat vuonna 2019 keskenmenon.

– Minulla on kaksi ihanaa, tervettä, kaunista ja onnellista lasta. Heidän syntymiensä välissä me koimme keskenmenon vaimoni kanssa, Lawson sanoo podcastissa.

Raskaus ei ollut suunniteltu, mutta molemmat odottivat lasta hartaasti. Pariskunta oli kertonut ilouutisesta jo lähipiirilleen.

– Olimme todella onnellisia. Ajattelimme, että ihan mahtavaa, että meistä tulee toista kertaa vanhempia.

Raskauden edetessä Nellillä alkoi kuitenkin olemaan outoja tuntemuksia, joten pari hakeutui lääkäriin. Ernest yritti rauhoitella vaimoaan vakuuttamalla, että kaikki tulee menemään hyvin.

Lääkärin vastaanotolla Nellin kokemat oireet saivat lohduttoman selityksen.

– Ultraäänessä ei löytynyt sydämen sykettä ja saman tien lääkäri ilmoitti, että valitettavasti tämä lapsi ei ole elossa, Ernest toteaa.

– Kaikki ne pelot, mitä vaimoni oli sanonut ääneen, pitivätkin paikkansa. Se oli hurja hetki ja tilanne, hän lisää.

Pariskunta ei kyennyt aluksi uskomaan asian olevan totta.

– Pystyn edelleen palaamaan nopeasti siihen pelon ja surun ja huolen tunteeseen. Ne olivat niin voimakkaat siinä hetkessä.

Jälkeenpäin Ernest ja Nelli ovat pohtineet, että vaikka kokemus oli järkyttävä, on heidän hyvä nähdä se, mitä tilanteesta on seurannut. Nyt heillä on Ernestin sanojen mukaan kaksi tervettä, kaunista ja täydellistä tytärtä.

– Kaikki meni niin kuin piti mennä. Vaikka emme koskaan päässeet tapaamaan sitä kyseistä lasta, niin nyt meillä on tämä täydellinen lapsi, joka pääsi tänne meidän luoksemme.

– On hyvä välillä tuntea surua, mutta on hyvä myös muistaa, että asiat menivät juurin niin kuin piti mennä, Ernest alleviivaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kertomuksen aikana murtuvat sekä Lawson että Roope kyyneliin. Lawsonin tarina nostattaa Roopessa pintaan syvällisiä ajatuksia isyydestä. Mies kertoo tilanteesta, jonka hän koki muutamia viikkoja sitten.

– Katsoin minun lastani kun hän nukkui, ja minulle tuli todella surullinen olo. Mietin, että vielä joskus joku tulee särkemään hänen sydämensä, hän tulee pettymään, hän tulee haluamaan todella paljon jotain, mitä hän ei ikinä saa. Joku tulee huijaamaan häntä ja tulee pettämään hänen luottamuksensa todella pahasti. Hän tulee miettimään, että mitä järkeä tässä kaikessa on. Joku päivä hän tulee tajuamaan, että hän kuolee, ja sitten hän syyttää minua siitä, että hän edes syntyi, Roope kuvailee.

– Minä vain katsoin häntä ja itkin. Mietin, että hän on autuaan tietämätön, että hänen isänsä katsoo häntä ja ajattelee tällaisia juttuja, mies naurahtaa.

Roope kertoo, että joutui tietoisesti vaihtamaan ajatuksiaan positiivisempaan suuntaan.

– Aloinkin miettimään, että hän tulee vielä rakastumaan joskus, hän menee kouluun ja tulee saamaan hänen ensimmäisen kaverinsa. Hän tulee tekemään maalin jossain pelissä. Tämä oli paljon kivempi ajatus, Roope hymyilee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Roope Salminen rehellisenä alkoholismistaan – lopetti juomisen kaksi vuotta sitten: ”Saan viestejä, joissa toivotaan ratkeamistani”

Seiska: Roope Salminen laittoi kotinsa myyntiin – tältä näyttää näyttelijän kotona!