Näyttelijä, muusikko ja tv-juontaja Roope Salminen keikkailee edelleen ahkerasti vuonna 2010 perustetun yhtyeensä Roope Salminen & Koirat kanssa. Hänellä on ollut tapana improvisoida keikalla räppi jonkun yleisön heittämän aiheen pohjalta ja nyt Metropoli.netin lukijan kuvaamalla videolla nähdään Salmiselta erittäin kärkevä kannanotto päivänpolttavaan asiaan.
Hiljattain Vantaan Tulisuudelma-viihderavintolassa Salmiselle heitettiin räpin aiheeksi Juha Sipilä. Ilmeisesti aihe oli jotain, jota Salminen on seurannut tarkkaan, sillä hän lateli välittömästi hyvin suorin sanoin mielipiteensä Juha Sipilästä.

Videolla Salminen mm. räppää seuraavaa:
– Mä oon sitä mieltä, että Juha Sipilä vois pikku hiljaa alkaa menee. Mä en oo koskaan nähny tollasta urpoo. Miten sä voit saada Suomen kuntoon, kun sä et saa vit*u itteeskään kuntoon!
Seuraavaksi Salminen kehottaa vantaalaisia olemaan enää äänestämättä Sipilää edes säälistä ja muistuttaa Sipilän puuttumisesta Ylen toimittajien sananvapauteen.
– Muistakaa, et me saadaan toimimaan tää maa, kun äänestetään sellasta pääministerii, joka ei vit*u ala vaihtamaan toimittajaa!
Roope Salminen on räpissään ajan hermolla ja on tarkkanäköisesti huomannut, että tällä hetkellä vellova kuohunta Suomen journalistisesta sananvapaudesta juontuu nimenomaan Juha Sipilästä, joka on pitkään painostanut Ylen toimittajia ja nyt saanut käännettyä puheet pois itsestään.