Koskettava musikaaliuutuus Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen, 2018) saa Suomen ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä syksyllä 2021. Kolme vuotta aiemmin Tukholmassa kantaesitetyn ja yleisön valloittaneen ruotsalaismusikaalin luo suurelle näyttämölle musiikkiteatterin uudistajana palkittu ohjaaja ja koreografi Jakob Höglund huipputiimeineen.

Kay Pollakin ja Carin Pollakin kirjoittama ja Ruotsin tunnetuimman Euroviisu-säveltäjän Fredrik Kempen musikaali korostaa musiikin voimaa, yhteisöllisyyttä, toivoa ja elämäniloa. Päärooleissa nähdään Once-musikaalin tähti Tuukka Leppänen ja ensimmäisessä isossa musikaaliroolissaan Helsingin Kaupunginteatterissa näyttelevä, Jussi-palkittu näyttelijä ja laulaja Oona Airola.

– Kun näin alkuperäisesityksen Ruotsissa, jouduin valtavan tunnevyöryn yllättämäksi. Jo väliajalla tajusin, että haluan tuoda tämän esityksen lahden yli Suomeen. On valtava onni saada nyt toteuttaa tämä unelma, sanoo ruotsinkielisen Lilla Teaternin näyttämön taiteellinen johtaja Jakob Höglund, joka ohjaa nyt ensimmäistä kertaa HKT:n suurelle näyttämölle.

Airolan ja Leppäsen lisäksi rooleissa nähdään mm. Emilia Nyman, Puntti Valtonen, Antti Timonen, Sanna Majuri, Olli Rahkonen, Tuomas Uusitalo, Anna-Victoria Eriksson, Paavo Kääriäinen, Sinikka Sokka, Kari Mattila, Raili Raitala ja Helena Haaranen.

Niin kuin taivaassa -musikaalin kapellimestarina on suomalaisen musiikkiteatterin ykkösnimiin lukeutuva Eeva Kontu. Musikaalin ovat suomentaneet Aino Piirola (teksti) ja Maija Vilkkumaa (laulut).

Lue myös:

Mikko Leppilampi nappasi pääroolin uudesta rikossarjasta – ”Tämä on minulle unelmien täyttymys”