Nelosen kevään Farmi Suomi -kausi huipentui lauantai-iltana finaaliin.

Sampo Kaulanen on Farmi Suomen voittaja 2023! Kaulanen nappasi 30 000 euron voittopotin ja Farmi-voittajan diplomin jännittävässä finaalijaksossa. Toiseksi Farmissa sijoittui ex-mäkikotka Janne Ahonen ja kolmanneksi laulaja Mariko.

– Mieletön olo! Alkaa vitriinissä olla tilan puutetta. Mulla on siellä nyt mäkikotkan päänahka ja Farmi-mestaruus Selviytyjät-mestaruuden vieressä. Mitä seuraavaksi? En tiedä! Täytyy antaa pulssin tasaantua. En vielä sisäistä, että tässä on 30 päivää rullattu menemään, Sampo hehkuttaa jo toisen realityohjelman voittoa.

Finaalikolmikon Farmi-päivä oli täynnä tiukkoja kisoja. Ensin Sampo taisteli Marikoa vastaan finaalipaikasta ja heti perään koko kisan voitosta suoraan finaaliin äänestetyn Janne Ahosen kanssa. Viimeisessä koitoksessa Sampo ja Janne vetivät läpi kaikki kaksintaistelujen osa-alueet, voiman, taidon ja tiedon. Sampo vei voimassa, Janne taidossa. Voiton ratkaisi tiukka tietokisa, jonka Sampo vei lopulta pistein 12–7.

– Olin ihan saletti, että viimeistään tietoon kaatuu. Janne kiri niin mahtavasti rinnalle taidon kanssa, Kaulanen sanoo.

Hän tunnustaa lähteneensä kisapäivään raskain mielin.

– Tänä aamuna oli olo kuin tulpattomalla mopolla. Olisin voinut lähteä kämpille saman tien. Millään ei tehnyt mieli voittaa. Semifinaalissakin löntystelin ja otin ihan lunkisti sen touhun. Keskivaikea masennus kuvaisi tilannetta, mikä oli aamupäivästä. Kun pääsin finaaliin ja päälle alkoi tulla meininki, että tässähän voi oikeasti voittaa, energian nousu alkumudista oli mieletön, Kaulanen kuvailee.