Vuoden 2012 Miss Suomeksi kruunatun malli, laulaja ja somevaikuttaja Sara Chafakin vuosi on alkanut kiireisissä merkeissä. Töitä ja tekemistä piisaa, mikä tuntuu Chafakista äärimmäisen hyvältä. Nainen nauttii aktiivisesta arjestaan, johon kuuluu tällä hetkellä niin uuden kodin laittamista kuin parisuhde-elämää kumppanin, tosi-tv-kasvo Jeffrey Lawmanin kanssa.

Chafak ja Lawman hankkivat viime syksynä yhdessä upean, kaksikerroksisen kattohuoneiston Helsingistä. Asunto on varustettu merinäköalalla ja Chafak kuvailee sitä ”unelmiensa kodiksi”.

Muutto itsessään ei kuitenkaan ollut Chafakin mukaan mikään varsinainen unelma. Hän ei omalta osaltaan päässyt osallistumaan projektiin kovin ahkerasti omien kiireidensä vuoksi.

– Muutto oli aika kaoottista. Jeffrey joutui hyvin pitkälti huolehtimaan muutosta yksin, kun minä olin tv-ohjelman kuvauksissa, Chafak toteaa Metropolille.

– Mutta löysimme todella ihanan kodin, mikä on mahtavaa. Tykkäämme siitä aivan hirveästi ja olemme todella onnellisia, että tuli tuollainen helmi vastaan. Remonttia emme välttämättä aio tehdä, lukuun ottamatta porraskaiteiden vaihtoa. Muuten koti on aivan täydellinen itsessään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Suuria tunteita

Toinen iloinen asia Chafakin elämässä on ollut koiranpentu, jonka Chafak ja Jeffrey hankkivat loppuvuodesta.

– Koiran kanssa kaikki on sujunut oikein hyvin. Ainut rankka asia oli se, että Jeffrey oli juuri samaan aikaan seitsemän viikkoa poissa kotoa Olen julkkis… Päästäkää minut pois! -ohjelman kuvausten vuoksi. Jouduin pyörittämään arkea yksin pienen koiran kanssa, mikä vaati hieman kikkailua.

Erossa oleminen Jeffreysta nosti Sarassa pintaan hyvin voimakkaita tunteita. Kaksikko ei ole aikaisemmin ollut kahta viikkoa kauempaa erossa toisistaan, joten tauko sai molemmat pohtimaan suhdetta astetta syvemmällä tasolla.

– Tavallaan se on ihan kivakin, että toinen on välillä ihan täysin mutella. Siinä havahtuu siihen, kuinka paljon oikeasti ikävöi kumppaniaan ja millaista elämä olisi ilman toista, jos vaikka tapahtuisikin jotain traagista, että toinen vaikkapa menehtyisi, Chafak avaa.

– Eli siinä on tavallaan sellaisia inhottavia hyviä puolia, hän täsmentää.

– Mutta toki päivä kerrallaan tuollaisessa tilanteessa elää. Ei siinä auta stressailla liikaa. Kaiken lisäksi minulla on paljon tekemistä siviilissä, joten aika menee nopeasti ilman kumppanin jokahetkistä läsnäoloakin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös Jeffrey oli Saran mukaan herkistynyt kaksikon erossa olemisen aikana.

– Jeffreylla oli tietysti myös ikävä minua kuvauksissa. Ilmeisesti hän oli muutaman kyyneleenkin tirauttanut, Chafak sanoo hymyillen.

– Olisihan se hieman omituista, jos suhteessa ei ikävöitäisi toisiaan.

Vuosia kestänyt myllytys

Sara ja Jeffrey ovat kuluneiden kuukausien aikana joutuneet useasti viihdelehtien otsikoihin. Heidän välillään on huhuttu olevan draamaa, ja onpa heidän uutisoitu jopa eronneen. Miltä tällaiset juorut tuntuvat Chafakista?

– Eivät ne oikeastaan hetkauta mitenkään. Me tiedämme Jeffreyn kanssa, mikä on meidän totuutemme. Jos joku haluaa valheilla kalastella klikkejä, niin sittenpähän tekee niin. Osaan kuitenkin myös repiä kantelusyytteitä, joten näitä artikkeleita kannattaa kirjoittaa omalla vastuulla, Chafak lataa.

– Meillä menee Jeffreyn kanssa todella hyvin. Nautimme paljon yhteisestä ajastamme ja toistemme seurasta, nainen tähdentää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sen Chafak on kuitenkin jo vuosien saatossa hyväksynyt, että hänestä kirjoitellaan lehdissä. Hän painottaakin, ettei häntä häiritse se, että hänen elämäänsä tuodaan esille. Tämä nimittäin Chafakin omien sanojen mukaan ”kuuluu pakettiin”, mikäli haluaa työskennellä media-alalla ja julkisuudessa.

– Median kiinnostus on ajoittain varjopuoli työssäni. Onneksi en kuitenkaan ole poliitikko. Silloin tarvitsisin jo aika paljon terapiatunteja, Chafak naurahtaa.

Chafak käy silloin tällöin terapiassa, mutta siellä hän on puinut lähinnä vain omia henkilökohtaisia asioitaan. Median kirjoittelun vuoksi hänen ei ole tarvinnut istua terapeutin vastaanotolla.

– Ainoat syyt miksi olen käynyt terapiassa ovat liittyneet aika suuriin teemoihin elämässäni. Olen käynyt läpi muun muassa sitä, kuinka käsitellä perheenjäsenten menetyksiä ja kuolemaa, hän summaa.

Nollatoleranssi ilkeilylle

On kuitenkin yksi asia, jota Chafak ei voi sietää: ihmisten ilkeämielinen kommentointi ulkonäköä kohtaan.

– Kenenkään ei pidä kestää ulkonäköön liittyvää, rajua arvostelua. Olen itse todella herkkä blokkaamaan ihmisiä, jotka eivät osaa käyttäytyä sosiaalisessa mediassa. Minulle näiden tyyppien estäminen on jopa eräänlainen ilonaihe. Saan kiksejä siitä, kun pääsen blokkaamaan kaikki ”härökommentoijat”.

– Minulla on aina ollut nollatoleranssi kaikelle ilkeilylle ja kiusaamiselle. Minun ei tarvitse kuunnella sellaista – ei siviilielämässä eikä somessa. Kritiikki taas on asia erikseen ja sitä otan suoraselkäisenä vastaan aina. Olen sanonut monesti seuraajillenikin, että käytöstavat, niillä pääsee elämässä pitkälle, Chafak alleviivaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kaupungilla liikkuessaan Chafak suosii usein autoa julkisten kulkuvälineiden sijaan. Kasvokkain onneksi kuitenkin harvoin kukaan tulee sanomaan mitään negatiivista, vaan Chafakin kohtaamiset fanien kanssa ovat olleet lähes poikkeuksetta hyvin myönteisiä.

– Hiljattain kävelin Rautatientorilla Helsingin keskustassa, kun jopa vähän säikähdin erästä fania. Hän tuli koputtamaan olalleni ja kiitti minua tekemästäni työstä ja sisällöstäni somessa. Siitä tuli hyvä mieli.

– Kovin moni ei kyllä uskalla päin naamaan tulla ilkeilemään. Tämä voi johtua myös siitä, että näytän aina niin pelottavalta, kun kuljen tuolla naama vakavana, Chafak sanoo nauraen.

Valoisa tulevaisuus

Tulevaa vuotta Chafak odottaa avoimin mielin. Hän ei koe minkäänlaisia paineita tulevaisuudesta, sillä on omasta mielestään saavuttanut jo kaikki unelmansa. Tällä hetkellä hän voi rauhassa keskittyä uuteen urapolkuunsa musiikin parissa.

– Kaikki mitä tulee tähän päälle on pelkkää bonusta. Elän aina aikalailla hetkessä, ja se mitä on tullakseen tulee varmasti tapahtumaan omalla painollaan. Nyt pyrin vain nauttimaan kaikesta, Chafak kiteyttää onnellisena.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Tässä on Sara Chafakin ja Jeffrey-rakkaan uusi perheenjäsen – ”Kiki teki parhaansa”

Sara Chafak muutti yhdessä Jeffrey-rakkaansa kanssa – ”En olisi selvinnyt yksin!”