Tosi-tv-tähti ja mediapersoona Sauli Koskinen täyttää tänään lauantaina 28. maaliskuuta 35 vuotta. Koskinen tuli tunnetuksi vuoden 2007 Big Brother -voittajana ja hän on tämän jälkeen juontanut lukuisia televisiosarjoja. Tällä hetkellä Koskinen pitää suosittua Tempparit-podcastia yhdessä Karoliina Tuomisen kanssa Supla.fi-sivustolla.

Koskisen oli alun perin tarkoitus viettää syntymäpäiviään ystäviensä kanssa, mutta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi bileet ovat vaihtuneet koti-iltaan. Se ei kuitenkaan vaikuta miehen juhlatunnelmaa latistavan.

– Minulla on shampanjapullo kylmässä ja aiomme siskojeni kanssa pitää Skypen välityksellä Trivial Pursuit -syntymäpäivät. Minulla on pelilauta kotona, joten toimin pelin ohjaajana, Sauli kertoo iloisena Metropolille.

– Vietimme myös viime viikonloppuna ystäväni syntymäpäiviä videopuhelun välityksellä, ja se toimi oikein hyvin. Mahtavaa, että nykypäivänä tällainen on mahdollista, hän jatkaa.

Hetkessä elämistä

Miten koronavirusepidemia on muuten vaikuttanut Koskisen elämään?

– Onhan sen tietysti vaikuttanut todella paljon. Suurin osa duuneista on siirtynyt, joten olen ollut nyt lähes kaksi viikkoa vain kotona, mies kertoo.

– Pakko myöntää, että kyllä tämä on minulle hieman haastavaa. Olen kuitenkin sen verran menevä tyyppi ja tykkään liikkua ja tavata ystäviä, että tuntuu vaikealta olla vain paikoillaan. Nyt kahden viikon aikana olen nähnyt kasvotusten yhteensä kahta ihmistä!

Koskinen on kuitenkin kaikesta huolimatta keksinyt paljon mukavaa ja ispiroivaa tekemistä. Hän kertoo muun muassa pirtäneensä ja kuvanneensa kotitreenivideoita Instagram-tililleen.

– Olen myös joka päivä tehnyt ainakin yhden happihyppelyn. Eilen heräsin kello viideltä aamulla ja lähdin reippaalle kävelylenkille Eiran rantaan. Ihastelin auringonnousua ja keskityin hetkessä elämiseen, Koskinen kuvailee uusia rutiinejaan.

– Nyt kun oleskelee vain kotona, voi päivän aikana hyvin ottaa useammat päiväunet tai lähteä vaikka keskellä yötä lenkille. Ei ole niinkään väliä rytmeillä, hän nauraa.

Liikuntaa ja elokuvia

Koskinen kertoi aikaisemmin Metropolille aloittaneensa syksyllä joogaharrastuksen. Onko into lajiin säilynyt?

– Todellakin! On ihanaa joogata ennen nukkumaanmenoa, ja se on hyvä kotitreenimuoto, Sauli vinkkaa.

– Olen myös pitäytynyt kasvisruokavaliossani, josta puhuin viimeksi. Huomaan, että en enää edes kaipaa lihaa, koska nämä uudet ruokatottumukset ovat niin syvälle päähän iskostuneet.

Liikunnan ja hyvän ruoan ystävänä tunnettu Koskinen paljastaa lisäksi olevansa todellinen leffafriikki.

– Minulla on kaikki mahdolliset Netflixit, HBO:t ja C Moret. Tämän hetken suosikkisarjojani ovat The Crown Netflixissa ja suomalainen Paavo ja Raili Yle Areenassa. Rakastan Eija Vilpasta! hän hehkuttaa.

Jokaisen on kantava vastuu

Koskisesta huokuva myönteinen energia on suorastaan piristävää näinä epävarmoina aikoina. Mistä mies oikein ammentaa kaiken positiivisuutensa?

– Sanoisin, että omasta hyvästä olosta. Pidän huolta itsestäni ja sitä kautta pystyn jakamaan valoa myös ihmisille ympärilläni.

– Mutta kuten aikasemminkin jo sanoin, on tämä vaikeaa minullekin. Tykkään siitä, että yleensä on aina jotain mitä odottaa. Nyt kaikki on peruttu, ja sitä odottaa vain, milloin tämä koko hässäkkä loppuu. Kaikista vaikeinta on epätietoisuus.

– Itse ainakin otan asian vakavasti. Vaikka elämä tuntuisikin tällä hetkellä vähän tylsältä, täytyy kuitenkin arvostaa ja kunnioittaa muita ihmisiä, etenkin riskiryhmäläisiä. Jokaisen meidän kuuluu kantaa vastuu ja pysyä kotona, Koskinen kiteyttää.

Haastattelu: Nea Lundström

Lue myös: Syyskuussa Suomeen saapuvan Adam Lambertin ex-rakas Sauli Koskinen haastattelussa – ”Viihdyn hyvin sinkkuna”