Marimekon entinen toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen menehtyi viime marraskuussa 92-vuotiaana. Paakkanen tuli tunnetuksi Marimekon pelastajana, joka nosti yrityksen uuteen kukoistukseen ostettuaan sen eläkepäivillään vuonna 1991.

Edesmennyt Paakkanen jätti jälkeensä jättiomaisuuden, jota hallinnoi naisen asiainhoitaja Kari Miettinen ja tämän vaimo. Paakkasen aikoinaan pyörittämällä Workidea Oy -firmalla on hallussaan voitonjakokelpoista pääomaa 35 miljoonaa euroa. Osinkoa sijoitustoimintaan keskittyvä yritys jakoi viime vuonna 700 000 euron edestä.

Paakkasen testamentti on herättänyt runsaasti keskustelua julkisuudessa. Eläessään Paakkanen sanoi testamentanneensa omaisuutensa nimeään kantavalle säätiölle, jonka hän perusti vuonna 1998. Tarkoituksena oli jakaa omaisuus ”Suomen lahjakkaille lapsille”.

Vain vuosi ennen Paakkasen kuolemaa säätiön sääntöjä kuitenkin muokattiin ja sääntömuutoksen mukaan säätiön tavoitteena on ”lahjakkaiden lasten” sijaan tukea muun muassa taideteollisuutta ja taloustieteitä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tällä hetkellä monet ihmettelevät, mitä Paakkasen omaisuudelle nyt tapahtuu. Asiaa kommentoi Seiska-lehdelle Paakkasen luottomies Kari Miettinen.

– Hän on kuollut ja sillä sipuli, Miettinen tokaisee lyhytsanaisesti Seiskalle.

Hämmennystä on herättänyt myös Paakkasen miljoonatalot Espoon Westendissä ja Etelä-Ranskassa. Paakkanen ei henkilökohtaisesti omista asuttamiaan luksuslukaaleja, vaan kiinteistöt ovat sataprosenttisesti Workidea Oy:n omistuksessa.

Miettisen pariskunta ja Kirstin perikunta omistavat siis käytännössä myös Paakkasen ökytalot. Paakkanen oli kuolemaansa saakka lapseton, ja kaikki hänen sisaruksensa ovat kuolleet.

Lähde: Seiska

Lue myös:

Kirsti Paakkanen on kuollut 92-vuotiaana

Erika Vikman julkaisi yllättävän yhteiskuvan, joka sisälsi selkeän viestin: ”Rakas D”