NHL-monimiljardööri Mikko Koivu ja hänen virolaistaustainen vaimonsa Helena Koivu ovat jo yli kahden vuoden ajan selvitelleet rajua avioerokiistaansa sekä Suomen että Yhdysvaltojen oikeudessa. USA:ssa lastensa kanssa asuva pariskunta jätti omat avioerohakemuksensa alunperin helmikuussa 2020.

Epäselvyyttä tilanteeseen on luonut se, että Mikon jättiomaisuutta varjeleva avioehto on laadittu Suomessa. Mikäli oikeusprosessia jatketaan Yhdysvalloissa, saattaa Helenaa odottaa huomattava siivu Mikon rahoista.

Mikko on vaatinut asian käsittelyä Suomen oikeusistuimessa, kun Helena puolestaan haluaisi jatkaa prosessia Yhdysvalloissa. Seiska-lehden tuoreessa haastattelussa Helena kuitenkin kiistää, että kyse olisi pelkästään rahasta.

– Moni näkee kiistamme syyksi vain rahan. Minulla ei ole mitään tarvetta todistaa, että raha olisi tavoite – ainakaan minulle, Helena vakuuttaa Seiskalle.

Helena harmittelee sitä, että hän on joutunut palkkaamaan juristit niin Suomeen kuin Yhdysvaltoihin.

– En ymmärrä miksi sitä (oikeusprosessia) pitäisi käydä Suomessa, koska kotimme on aina ollut täällä (Yhdysvalloissa). Olemme asuneet perheenä täällä, lapsemme ovat syntyneet täällä ja he käyvät koulua täällä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Kaikista eniten Helena toivoisi sitä, ettei parin tarvitsisi enää riidellä asiasta, ja että he saisivat avioeronsa päätökseen. Hän ei kadu riitaan liittyviä asioita, sillä niistä on Helenan mielestä tärkeää ottaa opikseen.

Helena haluaisi, että välit hänen ja Mikon välillään parantuisivat.

– Minulla ei ole minkäänlaista vihaa Mikkoa vastaan. Hän on lasteni isä, nainen summaa.

Lähde: Seiska

Lue myös:

Me Naiset: Helena Koivu avautuu raskaasta oikeusprosessista Mikko Koivun kanssa – ”Haluaisin päästä elämässä eteenpäin”

IS: Käräjäoikeus ei myöntänyt Mikko Koivulle avioeroa Helena-vaimosta – kiistely miljoonaomaisuudesta jatkuu