MTV:n uudessa Sometähtien sinkkuelämää -sarjassa julkisuudesta tutut sinkut julkaisevat avoimen deitti-ilmoituksen – ja sen myötä suuri sinkkukesä ja julkinen rakkauden metsästys voi alkaa. Tapahtumia taltioidaan kesän ajan päiväkirjakameralla ja lopputuloksena on värikäs, vaiherikas ja intiimi kuvaus kesästä, joka on yhtä tunteiden vuoristorataa ylä- ja alamäkineen.

Sinkkukesän pyörteissä elämäänsä taltioivat Esko Eerikäinen, Henny Harjusola, Niko Saarinen ja Sini Sabotage.

Sini Sabotagen osallistuminen ohjelmaan paljastaa, että nainen on kaikessa hiljaisuudessa eronnut Töölön Ketterästä tutusta räppäri Matti8:sta alias Tuisku Hakoniemestä. Pariskunta ehti muuttaa jopa saman katon alle.

– Olen todella onnellinen tällä hetkellä. Kaikki palaset loksahtivat heti suhteemme alussa paikoilleen. Luulen, että musiikki on yksi isoimmista meitä yhdistävistä tekijöistä. Koska olemme samalla alalla, pystymme tukemaan ja ymmärtämään toisiamme paljon paremmin ja käymään musajuttuja läpi kotonakin, rakastunut Sini kertoi Anna-lehdelle vuonna 2018.

Kuva: MTV

Sini Sabotage, eli Sini-Maria Makkonen on helsinkiläinen 36-vuotias rap-artisti. Vapaa-ajallaan Sini mielellään suunnittelee ja luo itselleen esiintymisasuja. Sini jakaa kotia kahden rakkaan lemmikkinsä, Laila-koiran ja Mauno-kissan, kanssa.

Vaikka Sini viihtyy etenkin luovina hetkinään yksin, on hänen haaveenaan löytää kumppani. Haave on vain kasvanut viime vuosina, näinä epävarmoina maailman aikoina. Sini toivoo myös saavansa lapsia. 

Julkisuus tuo omat haasteensa deittikumppaneihin tutustumiseen. Kun Sini saa viestin uudelta ihmiseltä, on hänen vaikea luottaa kirjoittajan haluun tutustua oikeasti häneen – Sini-Maria Makkoseen. Mitä jos kirjoittaja haluaa vain päästä nauramaan kavereidensa kanssa viesteille Sini Sabotagen kanssa? 

Toinen naisen haasteista on ujous. Sinille ei ole mikään ongelma esiintyä lavalla 10 000 ihmisen edessä, mutta treffeiltä tekisi mieli juosta karkuun.  

Tänä vuonna Sini on ottanut teemakseen pelkojen kohtaamisen, ja aikoo tehdä sen myös deittimaailmassa: juosta täysiä päin deittejä.

Kuva: MTV

Esko Eerikäinen on 48-vuotias radiojuontaja, mediapersoona ja entinen Scandinavian Hunks -tanssija. Esko asuu Espoossa 12-vuotiaan tyttärensä Victorian kanssa.

Esko on ollut sinkku viimeiset neljä vuotta. Victorian äidistä Martina Aitolehdestä hän erosi reilu kymmenen vuotta sitten. Eron jälkeen miehellä on ollut pari seurustelusuhdetta sekä hajanaista tapailua.  

Eskon elämässä tytär on numero yksi. Muun ajan vie työ: Esko juontaa radiota, ja monet viikonloput menevät juontokeikoilla festareilla ja muissa tapahtumissa. Yksi isoista haasteista parisuhteen syntymiselle onkin ajan puute.  

Toinen haastava tekijä on julkisuus. Esko on itse siihen tottunut, mutta deittikumppanit säikähtävät, kun vieraat ihmiset tunnistavat miehen ja pyytävät yhteiskuviin. Lisäksi Esko kertoo, että aikuisuus on saanut hänellä takalukon päälle: mies jää liikaa pohtimaan ja miettimään tilanteissa, jolloin olisi hyvä uskaltaa ja toimia.  

Tänä kesänä Esko onkin päättänyt uskaltaa, ja murtaa ympärilleen rakentamia muureja. Tehdä asioita eri lailla, jotta saisi toivottua muutosta elämäänsä. Esko haaveilee hyvästä, aikuisesta parisuhteesta. Naisesta, kenen kanssa keskustella ja jakaa hyvää arkea. Parisuhteesta, jossa on helppo olla ja jossa molemmat voivat toteuttaa itseään.

Kuva: MTV

Henny Harjusola on 28-vuotias kampaamoalan yrittäjä ja somevaikuttaja. 

Henny ryhtyi tutustumaan ihmisiin deittailumielessä vasta pari vuotta sitten, kun sai korjattua kehonsa vastaamaan sukupuoltaan. Vääränlaisessa kropassa ja prosessin ollessa kesken deittailu ei tuntunut ajankohtaiselta. 

Vuosi sitten Henny tutustui hollantilaiseen mieheen, josta alkoi naisen ensimmäinen vakava parisuhde. Tuo suhde päättyi hiljattain, ja Henny on jälleen sinkku. Hennyn sinkkuelämä pitää sisällään paljon töitä, ison liudan ystäviä ja reilusti hauskanpitoa. Vaikka suhde “Mister Hollandiin” on virallisesti ohi, on asian käsittely vielä osa elämää. 

Tulevalta kumppanilta Henny toivoo itseironiaa, mustaa huumoria sekä ymmärrystä uraorientoituneen bisnesnaisen aikatauluihin.  

Vaikka Hennystä kiinnostuneita miehiä riittää, on vain harva valmis hyppäämään tämän karismaattisen ja osittain julkisuudessa elävän transnaisen rinnalle. Hennyn videopäiväkirjat avaavatkin kiinnostavan ikkunan elämään, jossa moni kiinnostuneista haluaisi tavata naisen salaa, neljän seinän sisällä. 

Tänä kesänä Henny etsii parempaa energiaa ympärilleen: kumppania, tai ainakin sunnuntai-poikaystävää, joka seisoisi rohkeasti ja ylpeänä tämän valloittavan naisen rinnalla.

Kuva: MTV

Niko Saarinen on 35-vuotias radio- ja podcast-juontaja ja mediapersoona. 

Haaveet kaikilla muilla elämän osa-alueilla ovat toteutuneet yksi kerrallaan, mutta unelmien prinssi harmaissa college-housuissaan puuttuu vielä rinnalta. 

Monet luulevat Nikolle satelevan treffikutsuja ovista ja ikkunoista, mutta tosiasiassa julkisuus on säikäyttänyt kiinnostuneet. Monet eivät uskalla lähestyä miestä, koska kuvittelevat hänelle jo valmiiksi tulvivan yhteydenottoja. Myös lööppijulkisuus pelottaa deittikumppaneita.

Nikon sinkkuelämään kuuluvat unelmien duunipaikka radiossa, oma Nikotellen-podcastkanava sekä parhaat ystävät Katja ja Miika, joiden kanssa hän parantaa maailmaa vapaa-ajallaan. 

Iso osa elämää on myös unelma rakkaudesta. Niko haaveilee ihan “tavallisesta elämästä” johon kuuluu esimerkiksi treffit Mäkkärin autokaistalla, kotona pleikkaria pelaava mies, vauhdikas arki oman rakkaan kanssa – sekä lapset. Niko on antanut itselleen vuoden aikaa löytää mies, jonka kanssa saisi aikaan hyvän ja terveen parisuhteen. 

Matkallaan kohti suurimman haaveensa toteutumista päästää Niko päiväkirjakamerallaan katsojat lähemmäs elämäänsä kuin koskaan ennen.

Sometähtien sinkkuelämää maksuttomassa MTV Katsomossa to 25.8. alkaen kolme jaksoa viikossa -tahdilla.