Ex-jääkiekkoilija Teemu Selänteen aviopuoliso Sirpa Selänne on kertonut Instagram-tilillään kasvatusperiaatteistaan. Selänteillä on neljä yhteistä lasta; 25-vuotias Eemil, 24-vuotias Eetu, 20-vuotias Leevi ja 14-vuotias Veera.

Sirpa paljastaa kokeneensa aina suurena haasteena kasvattaa tähän maailmaan kunnollisia ja rehellisiä poikia. Hän kuitenkin toteaa, että heidän perheessään asioista on aina puhuttu suoraan ja rehellisesti, joten minkään sortin tabuja ei ole päässyt muodostumaan.

– Kun pojat olivat vuorollaan noin 12-vuotiaita koin todella tärkeäksi puhua heille tytöistä ja ihastumisesta, Sirpa kirjoittaa julkaisemiensa perhekuvien ohessa.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen. Jos julkaisu ei näy selaimellasi, voit katsoa kuvat myös täältä.

Sirpa kertoo jakaneensa pojilleen seksuaalitietoa erityisesti automatkojen aikana, sillä tuolloin nuoret miehenalut eivät päässeet karkuun nolostuessaan.

– Kerroin usein automatkoilla siitä, kuinka tyttöjä kohdellaan ja arvostetaan ja tehdään vain asioita mistä yhdessä sovitaan. Puhuin myös intiimeistä asioista ja siihen liittyvistä säännöistä eli ketään ei saa koskaan pakottaa mihinkään mihin toinen ei halua.

Sirpa peräänkuuluttaa vanhempien vastuuta lasten seksuaalikasvatuksessa. Hän kokee, että on nimenomaan vanhempien tehtävä opettaa ja valistaa jälkikasvuaan näissä asioissa.

– Samoin tyttärelleni olen puhunut samat asiat suoraan ja niin että hän ymmärtää kunnioittaa itseään, valita huolella seuransa eikä muun muassa hae huomiota pojilta antamalla ymmärtää vääriä asioita, Sirpa kirjoittaa.

Sirpa kertoo päivityksensä lopussa saaneensa tähän mennessä vain kiitosta siitä, kuinka perheen lapset ovat muita kohtaan käyttäytyneet.

– Uskon että nuo monesti puhutut asiat on menneet perille ja toivon että lapsemme omaksuvat samanlaisen kasvatustavan omien lastensa kohdalla, Sirpa summaa.

Jos julkaisu ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Lue myös:

Sirpa Selänne julkaisi nostalgisen kuvan vuosikymmenten takaa – tältä hän näytti 18-vuotiaana

Mitä kaunottaria! Sirpa Selänne julkaisi upeat yhteiskuvat poikiensa tyttöystävistä: ”Olen niin ylpeä!”