Suomen suurimmasta huumejupakasta kertova Katiska-dokkari sai ensi-iltansa Ruudussa maanantaina (10.8.). Pääsyytetyn Niko Ranta-ahon lisäksi dokumentissa ääneen pääsevät sukulaiset ja ex-tyttöystävät. Yksi heistä on huumejupakassa syytettynä oleva fitness-malli Sofia Belórf, joka ei säästele sanoja puhuessaan dokumentista.

– En ole katsonut ensimmäistä jaksoa enkä aio katsoa myöskään tulevia jaksoja. Minulla ei ole kovin hyvä fiilis dokumentista, enkä halua elää uudelleen sitä painajaista tai käydä enää niitä tunteita läpi. Olen onnellinen, että asia on pian ohi osaltani. Kyseessä on todella synkkä aihe, enkä koe, että sen katsominen auttaa mitään, Sofia kommentoi Metropoli.netille.

Niko Ranta-aho kertoo dokumentissa tarjonneensa Sofialle asunnon ja rahaa puoleksi vuodeksi, jos tämä haluaa erota kohun ja tulevan vankilatuomion takia.

Pitääkö tämä paikkaansa, Sofia?

– Se ei ole totta, Sofia toteaa.

Miksi suostuit aikoinaan dokumenttiin mukaan?

Kun dokumenttia ruvettiin kuvaamaan, en oikein tiennyt, mitä on tulossa. Suostuin haastatteluihin, kun seurustelimme Nikon kanssa. Lopuista kieltäydyin.

 

 

Muutto uuteen asuntoon

Sofia ja Niko olivat ehtineet seurustella vain 10 kuukautta, kun poliisi teki rynnäkön heidän asuntoonsa ja pidätti pariskunnan heinäkuussa 2019. Niko vapautui tutkintavankeudesta viime kesäkuussa.

Nykyisin Sofia seurustelee Martina Aitolehden ex-miehen, liikemies Stefan Thermanin kanssa. Pariskunta muuttaa pian 280-neliöiseen lemmenpesään Espooseen.

Tällä hetkellä olemme evakossa Hangossa. Helsingissä ollessamme asumme hotellissa. Remontti on pian valmis, Sofia kertoo.

TEKSTI PETRI VOUTILAINEN

Niko Ranta-aho käytti huumeita niin paljon, että nenään tuli reikä – ”Ajeltiin Ferrarilla katto auki kolapäissään”

”Tapahtui jotain todella karmivaa ja koko elämääni järisyttävää” – Sofia Belórf puhuu Niko Ranta-ahosta!

Niko Ranta-aho kertoo huumeriippuvuudestaan – ”Huumeet muuttivat persoonallisuuttani”