Fitnesstähti Sofia Belórf on yksi 54 syytetystä Suomen historian laajimmassa Katiskaksi nimetyssä huumevyyhdissä.

Belórf saapui tänään aamulla Helsingin oikeustalolle vastaamaan syytteisiinsä. Seiskan mukaan Belórfin asianajaja Paul Perovuo vaikutti jo oikeustalon ovella erittäin ärsyyntyneeltä toimittajien ja kuvaajien toimintaan.

– Antakaa tilaa! Yritämme valmistautua oikeudenkäyntiin, Perovuo puhisi heti turvatarkastuksen jälkeen.

Belórfille vaaditaan rangaistusta kahdesta rahanpesurikoksesta ja yhdestä huumausainerikoksesta.

Ensimmäinen rahanpesurikos tapahtui syyttäjän mukaan Belórfin kätkettyä matkalaukkuunsa 8 000 – 10 000 euroa käteistä rahaa, jotka hän vei avopuolisolleen, Niko Ranta-aholle Espanjaan viime vuoden maaliskuussa.

Ilta-Sanomien mukaan Belórfin asianajaja totesi tänään oikeudessa, että kyseessä oli Ranta-ahon matkalaukku ja että Belórf ei tiennyt laukun sisältöä eikä rahojen alkuperää.

Toinen rahanpesusyyte liittyy Belórfin Ranta-aholta saamaan yli 12 000 euron arvoiseen Rolex-kelloon, jonka Belórfin puolustusasianajaja sanoo olleen normaali joululahja. Belórf kieltää tietäneensä, mistä ja millä rahoilla kello oli hankittu.

Belórfin huumausainerikossyyte liittyy Ruisrock-festivaaliin, jonka ajaksi oli vuokrattu vuokra-asunto juhlimista varten Turusta. Puolustuksen mukaan Belórfin vuokraamaan asuntoon oli tuotu kokaiinia Belórfin tietämättä. Belórf kiisti oikeudessa käyttäneensä huumeita, mutta myönsi käsitelleensä pientä määrää kokaiinia ottamalla sen pois Ranta-aholta.

Myös Ranta-aho oli tänään oikeudessa vastaamassa suureen määrään syytteitä. Ilta-Sanomien mukaan Ranta-aho kiisti syyllistyneensä dopingaineiden maahantuontiin yksin tai yhdessä Janne ”Nacci” Tranbergin kanssa. Ranta-aho kiisti kaikki häntä vastaan nostetut syytenimikkeet, joita ovat edellä mainitun lisäksi muun muassa toimiminen rikollisryhmän jäsenenä, lääkerikos, huumausainerikos, törkeä dopingrikos, törkeä huumausainerikos sekä Sofia Belórfin pahoinpitely.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Seiska