Diili-ohjelman voittajana koko Suomelle tunnetuksi tullut yrittäjä Sointu Borg nostaa Instagramissa esille suuria tunteita herättävän aiheen: ikääntymisen. Borg paljastaa omalla Instagram-tilillään, että häneltä on kyselty paljon ahdistaako häntä täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

– Ei, Borg vastaa suoraan.

– Musta tuntuu, että mun elämä vasta ALKAA nyt kolmekymppisenä. Ei niin, että ne ”parhaat vuodet on takana ja tästä alkaa tylsä alamäki ja selluliitin eksponentiaalinen lisääntyminen”. Fuck that shit. Botox lisääntyy ja vauhti kovenee, hän täräyttää.

Postauksessaan Borg perustelee, miksi hän on suorastaan innoissaan kertyvistä vuosista.

– Ensinnäkin joka päivä sitä tuntee ittensä paremmin ja ”ympäristön kohina” vaimenee. Oma elintaso on noussu persaukisista opiskeluajoista ja ekaa kertaa alkaa olla varaa tehäkkin jotain. Oma visio on kirkkaampi. Tiedän, mikä mulle sopii ja mikä ei. Mikä syö mua ja mikä antaa mulle elinvoimaa, hän kuvailee.

– Vasta NYT tunnen pääseväni elämään pikkuhiljaa aidosti kiinni. Uskallan rakentaa omaa. Uskallan haastaa itteeni ja loistaa yksin.⁣ Vasta nyt. Ikä tuo myös ”uskottavuutta” ja ekaa kertaa alan saamaan sellasia vastuutehtäviä ja asiakkuuksia, joita oon pitkään janonnut. Joihin oisin ollu jo pitkään valmis.

Borgin mielestä ajatus naisen rapistumisesta on järjetön. Hän aikoo kantaa itsensä ylpeänä vielä 70-vuotiaanakin.

– Aivan helvetin sama jos aineenvaihdunta hidastuu. Jos se naiseuden upeus, elinvoimaisuus ja seksikkyys sidotaan vaan niihin ”hedelmällisimpiin vuosiin” (puhun siis lisääntymiskyvystä) niin eletäänkö se tulevat 60 vuotta toinen jalka haudassa? Ei helvetissä.⁣ Aivan asburdi ajatus.

Edes tulevien lastenlasten mahdollisesti kokema häpeä ei saa Borgia pysähtymään.

– Aion olla joskus 70 and fabulous. Pukee sillonki nahkasaappaat jalkaan ja lähtee KYLILLE.⁣ Sit lapsenlapset saa hävetä mua rauhassa. Ai että.

Borg kuvaa yhteiskunnan nuoruutta ihannoivaa kulttuuria aivopesuksi.

– Elämä EI ole ostoslista nuoriso hyvä. ⁣MINKÄÄN ei tarvi olla ”valmista”, kun täytät 30. Harvoin onkaan. Todella harvoin. Ennen myös elettiin eri rytmissä. Älkää verratko itteenne vanhempaan sukupolveen. Ei shakkiakaan pelata kimblen pelisäännöillä. Vanhat lainalaisuudet ei enää päde, nainen summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Borgin suorasanainen postaus on kerännyt valtavan määrän kommentteja seuraajilta, jotka ovat naisen kanssa samaa mieltä aiheesta.

– No ei se 30 vaan 40!! Tässähän ollaan ihan ehtoo puolella ja OUT! Ja aineenvaihdunta ihan jumissa, lataa Rita Niemi pilke silmäkulmassa.

– JUST NÄIN. Hauskaa kun ihmiset ikäkriiseilee ympärillä ja ite oon lähipiiriä seuranneena sitä mieltä, että ihminen alkaa vasta olemaan parhaimmillaan sit +30v. Ite oon vasta 26 eikä haittaa yhtään vanheta, eräs toinen seuraaja kiteyttää.

– Oikea asenne! T: rouva 49, jolla ei vieläkään ole jalat maassa ja edelleen kaikki pallot ilmassa. Mitään ei saa, jos mitään ei uskalla, kommentoi kolmas.

Lue myös:

Shirly Karvinen ja Sointu Borg tekevät yhteisen paljastuksen seksielämästään – löysivät itsensä samasta tilanteesta: ”Joskus on huono muisti”

Sointu Borg joutui rajuun onnettomuuteen baarissa – muistelee traagista tilannetta: ”Ulkonäkökeskeiset hommat meni tässä”