Rasisminvastaisia mielenosoituksia on järjestetty Yhdysvalloissa useastikin ennen afroamerikkalaisen George Floydin, 46, kuolemaa. Vuonna 2017 virvoitusjuomayhtiö Pepsi käytti mielenosoituskuvastoa omassa mainoksessaan, ja siitä nousi valtava kohu.

Mainosta tähditti seurapiirikaunotar ja malli Kendall Jenner, 24, joka ojentaa videolla Pepsi-tölkin mielenosoittajia vastassa olevalle poliisille. Lopussa koko joukko iloitsee poliisin maistettua juomaa.

Pepsi veti mainoksen pois heti seuraavana päivänä, koska ihmiset katsoivat sen olevan monessakin mielessä sopimaton. Suuri osa kritiikistä kohdistui suoraan Jenneriin, koska hän oli mainoksen kasvot. Jenner kommentoi kohua myöhemmin Keeping Up With The Kardashians -tv-sarjassa ja kertoi itkuisena, ettei ikinä pahoittaisi kenenkään mieltä tarkoituksella.

Yhdysvalloissa tällä hetkellä tapahtuvista mielenosoituksista johtuen mainos on nostettu uudestaan esiin sosiaalisessa mediassa.

– On aika lopettaa rasismi taas, kirjoittaa eräs Twitter-käyttäjä julkaisunsa yhteydessä.

Twiittiin on liitetty mukaan katkelma mainoksesta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kendall Jenner on hänkin ottanut kantaa Black Lives Matter -liikkeeseen. Hän kehottaa Instagram-postauksessaan ihmisiä sivistämään itseään siitä, miten toimia tulevaisuudessa antirasistisesti.

– Olen ollut paljon ajatuksissani viime päivinä ja tuntenut oloni raskaaksi. Olen vihainen ja murtunut kuten niin moni muukin, Jenner muun muassa avautuu.

Näet koko päivityksen alta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.