Suvi Pitkäsen tyttövauva syntyi täsmälleen laskettuna päivänä, eli 3.2. Synnytys meni ilman kommelluksia, mutta Suvin ennen synnytystä postaama somepäivitys sen sijaan aiheutti kommentoijissa melkoista närää.
Kun Suvi lähti synnytyslaitokselle, hän julkaisi Instagramissa kuvapäivityksen, johon hän kirjoitti: ”Mä saan viikonloppuna sushia ja viiniä!!! Tiedättekö mitä se tarkoittaa?”
Suvi kertoo blogissaan tehneensä päivityksen pilke silmäkulmassa, mutta yllättyi saamastaan kritiikistä.
– Päivitys aiheutti kriittiikkiä kahdella eri tavalla. Toiset kauhistelivat sitä miten voin puhua viinistä ja sushista kun olen menossa synnyttämään, eikö lapsi ole tärkein ja kiinnosta? NO TOTTAKAI lapsi on tärkein! Häntähän tässä on 9 kuukautta odotettu! Perinteisen ”Ihanaa, meille syntyy lapsi tänään” päivityksen sijasta, luonteelleni omaisempi tapa kertoa synnytykseen lähtemisestä oli heittää leikkimielinen arvoitus: mistä muusta se voisi kertoa kun että lähden synnttämään jos kerron että saan sushia ja viiniä viikonloppuna? No tämän ymmärsivät he joiden kuului se ymmärtää ja joilla on yhtään huumorintajua. :) Toiset intoutuvat arvostelemaan ja kritisoimaan minua äitinä tämän päivityksen vuoksi ettei imettävä äiti voi syödä sushia ja juoda viiniä.
Suvi on selvittänyt tarkoin, miten imettävän äidin tulee toimia ja mitä hän saa sekä ei saa syödä. Suvi myös linkittää blogissaan imettävän äidin ohjeisiin.

Vauva-arki on Suvin mukaan lähtenyt hyvin käyntiin. Hän on myös käynyt vastasyntyneen kuvaamiseen erikoistuneen valokuvaajan luona otattamassa kuvia nopeasti tästä nopeasti ohimenevästä ajasta.
– Kuvaus kesti muutaman tunnin ja nyt meillä on niin ihania vauvakuvia, että tekisi mieli tukkia kaikki somefeedit niillä, mutta en viitsi koska tiedän kuinka ärsyttävää se on muiden mielestä. 😀
Suvi julkaisi useita tyylikkäitä vauvakuvia blogissaan, josta ne voi käydä katsomassa.