Tunnettu hyvinvointivaikuttaja Nanna Karalahti synnytti tiistaina (13.9.) hänen ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden kolmannen yhteisen lapsen. Karalahdet kertoivat onnellisesta uutisestaan omilla Instagram-tileillään.

– Elämälle kiitos. Myöhään illalla eilen koin yhden elämäni isoimmista asioista! Täällä kaikki paremmin kuin hyvin. Kiitos elämä! Nanna kirjoitti koskettavassa julkaisussaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt Nanna on vastannut Instagram-tilinsä Stories-osiossa hänen seuraajiensa kysymyksiin koskien synnytystä. Vastauksissaan Nanna avaa synnytystään hyvin yksityiskohtaisesti.

Postauksista selviää Nannan ja Jeren lähteneen kotoaan Helsinkiin päin hyvissä ajoin tiistaina ennen vauvan syntymää. He olivat ensin käyneet yliaikaiskontrollissa Naistenklinikalla, sitten lounaalla Helsingin keskustassa ja lopuksi ilta-ajelulla autolla.

– Vähän ennen 20:00 soitin Naistenklinikalle, että onko siellä tilaa ja missä vaiheessa mun olisi hyvä tulla. Onneksi tilaa löytyi ja sieltä sanottiin, että noilla supistusväleillä voit alkaa tulemaan jo, Nanna kertoo Stories-osiossaan.

Nannalle oli tärkeää saada asettua rauhassa synnytyssaliin ja tutustua myös häntä hoitavaan kätilöön.

– Synnytyssaliin mentiin aika tarkalleen 20:00 ja ensin tehtiin taas sisätutkimus, jonka jälkeen voisi sanoa, että synnytys lähti käyntiin.

Eräs seuraaja haluaa tietää käyttikö Nanna kivunlievitystä synnytyksessään.

– Kieltämättä tähän synnytykseen valmistauduin aika huonosti muka kiireen vuoksi, mutta olen aikaisemmissakin synnytyksissä pyrkinyt pitämään vaan kiinni hengityksestä, läsnäolosta, rentoutumista ja luottamuksesta, Nanna vastaa.

Hän paljastaa kuunnelleensa kuulokkeista musiikkia koko synnytyksensä ajan.

– Se kyllä piti mut hyvin flow´ssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lopulta vauva syntyi maailmaan ilokaasun, TENS-laitteen ja musiikin voimalla. Lapsen syntymähetkellä Nanna seisoi ja nojasi sänkyyn.

– Supistukset olivat kovia noin viimeisen tunnin ennen kuin vauva oli maailmassa 23:33.

Postauksissaan Nanna myöntää, että synnytys ilman puudutusta oli hyvin erilainen kokemus kuin hänen aiemmat synnytyksensä.

– Aikaisemmin olen saanut puudutteet, joten täytyy sanoa, että aiemmat ovat olleet ns. helppoja synnytyksiä, mutta tätä samaa kokemusta syntymästä (ja toisaalta myös kuolemasta) en ole saanut aiemmin, joten oli sen arvoista, Nanna muotoilee sydänemojin kera.

– Syntymä on jotain niin uskomatonta! hän kiteyttää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nanna on synnyttänyt kaikki kolme lastaan sairaalassa. Hän kertoo kuitenkin, että olisi mahdollisesti voinut synnyttää myös kotona.

– Olin vaan nyt luonut ”lisäturvan” ilokaasun varaan (ja tarvittaessa puudutteiden), niin kotisynnytykseen pitäisi ehdottomasti valmistautua kunnolla ja löytää täysin sisäinen turva! nainen toteaa.

Nanna sanoo, että mikäli olisi päätynyt kotisynnytykseen, olisi hän käyttänyt siinä apuna hyvinvointivaikuttaja Maria Nordinin lanseeraamaa Birth to heal -nimistä menetelmää.

Lue myös:

Jere ja Nanna Karalahden lapsi syntyi – ”Eilen koin yhden elämäni isoimmista asioista”

Nanna Karalahti paljasti raskausvatsansa koko Suomelle – poseeraa poikkeuksellisessa bikinikuvassa!