Vaikka Viro sijaitsee vain lyhyen laivamatkan päässä Suomesta, tietävät suomalaiset hyvin vähän eestiläisistä julkkiksista. Metropoli listasi Viron tämän hetken tunnetuimmat julkisuuden henkilöt ja heidän taustansa.

Birgette Susanne Hunt

Birgette on virolainen toimittaja, juontaja ja näyttelijä. Hänet on valittu Viron seksikkäimmäksi naiseksi vuonna 2020. Hän on paistatellut otsikoissa miessuhteidensa takia. Hän saapui tammikuussa järjestettyyn Estonian Music Awards yhdessä musiikkiyrittäjä Kristjan Heinmetsan kanssa.

Triinu Liis McNairn ja Justin McNairn

Bloggaaja Triinu ja stripparina työskentelevä Justin ovat yksi Viron seuratuimmista julkkispariskunnista. Pariskunta ajautui viime vuoden lopulla ikäviin otsikoihin, kun virolaismediat uutisoivat Justinin olleen useita kertoja väkivaltainen Triinua kohtaan. Kroonika-lehden mukaan Triinu on joutunut kokemaan henkistä, fyysistä ja taloudellista terroria viimeisen puolen vuoden ajan. Poliisit ovat joutuneet puuttumaan asiaan toistuvasti. Pariskunta tapasi aikoinaan Tiktok-sovelluksen kautta, ja he elivät pitkään etäsuhteessa ennen kuin Justin muutti Austraaliasta asumaan Viroon. Nyt he ovat ottaneet suhteessaan aikalisän ja Justin on matkustanut Australiaan.

– Tämä vuosi on ehdottomasti tuonut mukanaan odottamattomia vastoinkäymisiä ja käänteitä, kuka tietää mistä syystä, ja valitettavasti se tarjosi minulle toisenlaisen näkemyksen jouluun. Viime vuonna matkustimme Tarttoon, jossa minulla oli mahdollisuus kokea uusi kaupunki. On vaikea katsoa taaksepäin ja tajuta, että tämä ei ole siellä missä olen nyt, ja silmänräpäyksessä kaikki vain muistoja, kun minulla on nyt joulu 30 asteen helteessä. Haluan todella osoittaa arvostukseni niille, jotka ovat olleet tukenani läpikotaisin. Varsinkin niille, jotka edelleen ravitsevat ja pitävät sydämeni, Justin kirjoittaa Instagram-tililleen.

Grete Paia

Greta on laulaja, joka tuli tunnetuksi laulustaan ”Lõpp sellel lool”. Hän osallistui Eesti Laul 2013 -kilpailuun kappaleella ”Päästke noored hinged” ja eteni aina superfinaaliin saakka. Greta on ollut otsikoissa suhdeuutisoinnin takia. Hänet on yhdistetty muun muassa muusikko Andrei Zevakiniin.

Taavi Libe

Taavi on yksi Viron tunnetuimmista tv- ja radiojuontajista. Hän meni vuonna 2019 kihloihin näyttelijänä työskentelevän Katariina Liben kanssa ja naimisiin pariskunta meni heinäkuussa 2021. Hän myönsi taannoin kärsivänsä seksiriippuvuudesta, kun tuli ilmi, että hän oli laittanut kyseenalaisia viestejä ulkomailla asuville naisille pariskunnan suhteen aikana.

– Tarina siitä, kuinka olen harrastanut häpeämätöntä seksiä vieraiden naisten kanssa, ilmestyy pian virolaiseen mediajulkaisuun. Se on totta. Olen kamppaillut suurimman osan aikuiselämästäni henkisten ongelmien kanssa, joihin minulla ei ole termiä, mutta se on luultavasti riippuvuutta kaikesta seksuaaliseen sisältöön liittyvästä adrenaliinista, Taavi myönsi Facebook-tilillään.

Alika Milova

Laulajan työskentelevä Alika voitti vuonna 2021 Viron Idols-kilpailun, jonka eestiläiset tuntevat nimellä Eesti otsib superstaari. Finaalilähetys keräsi joulukuussa peräti 318 000 katsojaa. Kilpailun voiton jälkeen hän on leikannut hiuksensa lyhyemmäksi ja värjännyt tummiksi.

Kaja Kallas

Pääministeri Kaja Kallas on Viron Sanna Marin. Hän on toiminut pääministerinä vuodesta 2021. Hän on työnsä takia otsikoissa jatkuvasti eestiläisissä medioissa.

Kaja on puhunut myös avoimesti yksityiselämästään, kuten kertonut, miksi hänen ensimmäinen avioliittonsa hajosi vuonna 2002.

– Menin naimisiin ensimmäisen rakkauteni kanssa. Olimme nuoria. Tulimme toimeen ja tulimme erittäin hyvin toimeen. Meillä oli vahvat tunteet, Kaja kertoi.

Valitettavasti elämä ei aina kulje toivottuun suuntaan, ja vuonna 2006 se hajosi. 

– Se oli traaginen ajanjakso, avioero ehkä kasvatti minua jopa enemmän kuin äitiys. Se teki minusta nöyrämmän ja kärsivällisemmän elämän suhteen. Se opetti arvostamaan sitä, mitä minulla jo oli, mutta mitä pidin itsestäänselvyytenä. Uskallan sanoa, että avioero teki minusta parempi ihminen, hän kertoi.

Ott Lepland

Laulaja Ott voitti Viron Idols-kilpailun Eesti Otsib Superstaari -kilpailun 2009. Hän edusti vuonna 2012 Viroa Euroviisuissa sijoittuen kuudenneksi. Ott on ollut otsikoissa myös suhde-elämänsä takia. Hän saapui tammikuussa Estonian Music Awards -gaalaan uuden tyttöystävänsä kanssa.

Uku Suviste

Laulaja Uku Suviste valittiin edustamaan Viroa Euroviisuihin vuonna 2020 What Love Is” -kappaleella, mutta kilpailu peruttiin koronapandemian takia. Hän on yksi Viron halutuimmista poikamiehistä, jonka tiedoilla tehtiin hiljattain sosiaaliseen mediaan tili, jolla lähetettiin flirttailevia viestejä ja rahapyyntöjä.

Lue myös:

Martina Aitolehti ja Hannu Pikkarainen jälleen keskellä erohuhuja – Aitolehti poisti parin yhteiskuvat somesta!

Martina Aitolehti matkusti Lontooseen – hehkuttaa reissuaan: ”Ihmiset elävät joka solulla”