Netflixin hittisarja The Crown on joutunut syytösten keskelle. Britannian kuninkaallisen perheen elämästä kertovan sarjan on väitetty antavan virheellisen ja harhaanjohtavan kuvan perheen elämästä.

Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden aikookin vaatia Netflixiä lisäämään jokaisen jakson alkuun varoituksen, että sarja on fiktiota. Hän sanoo olevansa erityisen huolestunut siitä, että nuoremmat katsojat uskovat sarjan tapahtumia todeksi, uutisoi The Guardian.

– Pelkään, että kokonainen sukupolvi katsojia, jotka eivät eläneet näiden tapahtumien aikaan, erehtyvät luulemaan fiktiota faktaksi, Dowden kertoo Daily Mailille.

Myös edesmenneen prinsessa Dianan veli, jaarli Charles Spencer on aiemmin kertonut mielipiteensä kohusarjasta. Spencer kertoi brittiläisessä talk show -ohjelmassa Love Your Weekend with Alan Titchmarsh pelkäävänsä, etteivät katsojat ymmärrä sen olevan fiktiota.

Spencerin mukaan hänen tehtävänsä on suojella edesmenneen sisarensa Dianan perintöä.

– Tunnen hyvin intohimoisesti, että minun tehtäväni kunnioittaa hänen muistoaan ja puolustaa häntä aina kun voin, Spencer sanoi ohjelmassa.

Sarjaa on kuvattu yhteensä neljä tuotantokautta. Viimeisimmän kauden tapahtumat keskittyvät pitkälti juuri prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliittoon.

Lue myös:

Prinsessa Dianan veli kritisoi The Crown -sarjaa: ”Ihmiset katsovat sitä kuin olisivat olleet historian tunnilla”

The Crown -hittisarjan odotettu traileri julkaistiin – katso video!